Jeugd

Welkom op de jeugdpagina van Golfclub Kralingen. We publiceren hier alles wat je moet weten als speler of als je jeugdlid wil worden.

Golfbaan Kralingen ligt tegen het Kralingse bos aan en is de ideale plek voor jeugd om de sport te leren kennen. Golf is een moeilijke sport. Je hebt een paar lessen nodig om een baanpermissie te krijgen om daarna zelfstandig of met vrienden de baan in te gaan. De golfprofessionals verlenen de baanpermissie wanneer jij diverse slagen onder de knie hebt en voor het theorie-examen bent geslaagd.

Golfclub Kralingen geeft de komende jaren veel aandacht aan een uitgebreid programma voor de jeugd. Golf is bij uitstek een sport in aanvulling op andere activiteiten. Juist omdat je naast de golflessen en wedstrijden ook een rondje individueel en met vrienden kunt lopen.

Om op de golfbaan te spelen heb je een baanpermissie of een handicapbewijs nodig. Om die te krijgen, is het nodig om les te nemen bij een van onze golfpro’s. Dan leer je hoe je moet golfen en wat de spelregels zijn. De golfclub neemt hierover een examen af.

Groepsjeugdlessen

Zaterdagmiddag voor kinderen t/m 14 jaar door Mariette de Groot van 15.00 tot 16.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. Telefoon Mariette de Groot: 06 50 69 82 63

Woensdagmiddag voor jongeren vanaf 15 jaar door Caroline Nieuwenhuizen van 16.00 tot 17.00 en van 18.00 tot 19.00 uur. Telefoon Caroline Nieuwenhuizen: 06 52 51 20 34

De lessen kosten € 10,- per keer

Lessen en oefenen gebeurt op de driving range. Het gebruik van de driving range en de golfstokken is gratis. Maar je hebt ook driving-range-ballen nodig. Die moet je wel kopen. Vooraf aan de lessen kan je een ballenkaart opladen met saldo om ballen op de driving range te kunnen tappen. Dit doe je bij de caddiemaster (is het hokje bij hole 1). Ook kan je ballen tappen met een pinpas.

Het iInschrijven voor de lessen gebeurt elke week via de what’s app groep. Bij interesse voor de jeugdlessen word je aan deze groep toegevoegd. De pro stuurt elke week vooraf aan de les een appje met de vraag wie er aanwezig zullen zijn.

Theorie-examen 

Op verschillende tijdstippen wordt een speciaal examen afgenomen voor de jeugd onder de 14 jaar en één keer per maand op de tweede woensdag van de maand om 19.00 uur voor de jeugd ouder dan 14 jaar. Dan bekijkt de golfclub of je voldoende kennis hebt van de spelregels.

Het examen is mondeling voor de kinderen onder de 14 jaar en schriftelijk voor de oudere jeugd. De pro’s geven aan wanneer hij/zij klaar is voor deelname aan het theorie-examen.

Het theorie-examen is gratis voor de kinderen onder de 14 jaar en kost voor de kinderen boven de 14 jaar €5,00.

Het is aan te raden bij je inschrijving ook je handicapregistratie te betalen voor de volgende stap. Deze is voor kinderen onder de 21 jaar €24,50.

Baanpermissie

Na het theorie-examen ga je nog 1 keer de baan in met de pro en krijg je baanpermissie. Met baanpermissie kan je ervaring op de baan opdoen. Dat doe je samen met iemand die een golfhandicap heeft. Zo kan je oefenen om zelf ook een golfhandicap te krijgen.

Handicapregistratie

De volgende stap is het behalen van je handicap 54.

Dit doe je door met iemand met een handicap (de ‘marker’) een zogenaamde qualifying kaart te lopen. De marker houdt je score bij. Heb je genoeg punten dan kan je een foto van je scorekaart, mits correct ingevuld en ondertekend door je ‘marker’, opsturen naar het secretariaat: secretaris@gckralingen.nl. Zij zorgen dan dat je gegevens bij de NGF, (Nederlandse Golf Federatie ) komen. Die geeft je een handicapbewijs. Daarmee kan je op golfbanen gaan spelen en kan je lid worden van Golfclub Kralingen. Vanaf dat moment kan je alle qualifying kaarten invoeren in de app golf.nl, Daar kan je ook je digitale handicappasje vinden.

Lidmaatschap golfclub

Wil je meedoen met wedstrijden en evenementen, of met de golfcompetitie, dan kan je lid worden van Golfclub Kralingen. Een lidmaatschap voor de jeugd is zeer aantrekkelijk geprijsd:

€ 242,- voor kinderen t/m 18 jaar

€ 300,- voor jongeren 19/20 jaar

Jeugdwedstrijden

Gedurende het jaar organiseert Golfclub Kralingen diverse jeugdwedstrijden.

Meer informatie over jeugdgolf?

Meer informatie over de mogelijkheden rondom jeugdgolf? Neem contact op met Cuna-Laura Duin (06-41186336) of Thomas Rol (06-27225938) van de jeugdcommissie. Mailen kan ook via info@golfbaankralingen.nl onder vermelding van ‘vraag voor jeugdcommissie’.