Golfbaan

Nieuwsbrief zomer 2024

Zomer update 2024

 

Zomer nieuws 2024

Beste golfers,

We mailen u deze zomer update maar de zomer laat dit jaar behoorlijk op zich wachten. In het afgelopen voorjaar zat het weer bepaald niet mee, de baan is een aantal dagen dicht geweest vanwege de zware regenval.

Desondanks was de bezetting van de baan redelijk. De lessen van onze pro’s lopen erg goed, vooral de Golfstart is erg populair. Goed nieuws dat steeds meer Rotterdammers de golfsport ontdekken!

We zijn nog altijd in onderhandeling met de gemeente over het contract voor de komende jaren. Parallel daaraan zijn we een aantal investeringen aan het voorbereiden ter verbetering en verduurzaming van de baan en de gebouwen, waaronder de vernieuwing van de paden. We hebben nog veel meer plannen en ideeën maar een ander hangt ook af van hetgeen we met de gemeente overeenkomen. 

Het team van Oosthoek Groep heeft inmiddels al weer een half jaar naar tevredenheid het onderhoud van de baan onder hun hoede. Lees ook de update van Will den Hoogen, verderop in deze nieuwsbrief. Verder stelt onze nieuwe penningmeester Lars Wagemans zich aan u voor.

Kortom voor én achter de schermen wordt hard gewerkt om onze baan nog aantrekkelijker te maken. Hoop u snel op de baan te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Richard Jongste
Voorzitter bestuur Stichting Golfbaan Kralingen

 

Even voorstellen: Lars Wagemans

 

   

Mijn naam is Lars  Wagemans. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon in het mooie Rotterdam. 
Gedurende mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in de accountancy en ben nu actief als adviseur, coach, interim CFO. Daarnaast ben ik bestuurslid (geweest) van diverse stichtingen. 

De laatste paar jaar probeer ik de golfsport wat meer te beoefenen, wat helaas nog te beperkt is door mijn diverse werkzaamheden. Mijn handicap met golfen ben ik zelf. 

Met mijn ervaring hoop ik een goede (financiële) bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie golfbaan.

 

Baanonderhoud

 

Sinds 1 januari van dit jaar verzorgt Oosthoek Groep het onderhoud aan de golfbaan. Max en Nils doen dagelijks hun best om het onderhoud van de baan te verzorgen. Het maaien van de greens, tees en fairways verliep vanaf het begin niet vlekkeloos door het te natte weer waar Nederland onder te lijden had, maar sinds begin juni is het droger geworden en dat is te merken op de baan. Alles kan weer redelijk fatsoenlijk onderhouden worden, zelfs de rough is weer goed te maaien. De komende maanden zal dit gewoon doorgaan en gaan we de baan op de slechte plekken verbeteren en de drainage goed schoonmaken.

 

Gezocht caddiemaster

 

Golfbaan Kralingen zoekt een enthousiaste en gastvrije caddiemaster om ons team te
versterken.
 Als caddiemaster ben je de gastheer of gastvrouw die zorgt voor een soepele gang van zaken
op en rond de golfbaan. Onze caddiemasters zijn cruciaal voor de ervaring van onze gasten
en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Je zorgt voor een warm welkom en staat
klaar om hen te helpen met al hun vragen en behoeften.
 Je werkt in wisseldienst volgens een maandelijks rooster dat in overleg met het team wordt
samengesteld. 
 Heb je interesse, kijk voor meer informatie op de website en/of stuur een berichtje aan info@golfbaankralingen.nl

 

Nieuwe Golfstart data

 

Binnenkort starten Mariette en Caroline weer met nieuwe Golfstart cursussen:

bij Caroline Nieuwenhuisen:
Elke dinsdag vanaf 16 juli t/m 20 augustus (6 lessen van een uur). 
Tijd van 18:00 – 19:00 uur. 
 
bij Mariëtte de Groot:
Elke maandag vanaf 22 juli t/m 26 augustus (6 lessen van een uur).
Tijd van 19:30 – 20:30 uur.  

Golfstart is een ideaal programma om kennis te maken met de golfsport. In zes groepslessen leer je alle basistechnieken van de sport: putten, chippen, pitchen, bunkerslagen en de swing. Met Golfstart behaal je uiteindelijk je baanpermissie. Met deze baanpermissie mag je op de golfbaan gaan oefenen totdat je je golfhandicap hebt behaald.  De kosten voor zes groepslessen bedragen 109 euro per persoon. Dat is inclusief het gebruik van golfstokken en golfballen voor de driving range.

Heb je interesse in Golfstart, stuur dan een mail naar golfschoolkralingen@gmail.com. Er starten steeds nieuwe groepen. 

 

Golfbaan rookvrij

 

   

De gemeente Rotterdam is aangesloten bij de Rookvrije Generatie (Alliantie Nederland Rookvrij) en zet zich hiermee in om kinderen rookvrij op te laten groeien. De gemeente Rotterdam verbiedt het roken sinds 1 januari 2024 op alle Rotterdamse sportterreinen.
 
Onze jeugd moet het goede voorbeeld krijgen dat sporten en roken niet (meer) samengaan. Wen er maar aan. Want een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt hoe dan ook steeds dichterbij.

Afgelopen jaar was de golfbaan al rookvrij, sinds 1 januari mag er ook op het terras niet meer gerookt worden.
 

 

De wens voor luchtfoto’s leidt regelmatig tot aanbiedingen aan het bestuur om met een drone hetzelfde te doen. Helaas! De golfbaan ligt binnen de vliegcirkel van Zestienhoven (Rotterdam – The Hague airport) en dat is verboden terrein voor drones. Alleen met expliciete toestemming van de airport, de vergunning op zak en in overleg met bestuur Stichting Golfbaan Kralingen mogen luchtfoto’s van onze golfbaan worden gemaakt.

 

   

Golfbaan Kralingen
Al meer dan 90 jaar buitengewoon mooi golfen

Stichting Golfbaan Kralingen
Postbus 4038, 3006 AA Rotterdam
Kralingseweg 200, 3062 CG Rotterdam

Secretaris | info@golfbaankralingen.nl
Caddiemaster | tel +31 (0)10 – 45 22 475

 

 

 

 

 

 

 

Instagram

 
 

 

 

 

Facebook

 
 

 

 

 

Twitter

 
 

 

 

 

LinkedIn

 
 

 

 

 

Website

 

Deze e-mail is verstuurd aan info@golfbaankralingen.nl.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@golfbaankralingen.nl toe aan uw adresboek.