De golfbaan

Golfbaan Kralingen is een bijzonder stukje natuur aan de rand van het Kralingse Bos, binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Het is de kortste baan met A-status in Nederland, maar zeker niet de makkelijkste. De smalle fairways en het vele water zijn een uitdaging voor elke golfer.

Spelers met Hcp 54 of lager zijn van harte welkom! Check ons jaarprogramma om te voorkomen dat u wilt spelen terwijl de golfbaan exclusief is gereserveerd voor wedstrijden. Ter voorbereiding wijzen wij u op het Baanreglement SGK en de geldende kledingvoorschriften. De exploitatie is in handen van Stichting Golfbaan Kralingen.

Golfers choice 2016

Recommended-predicaat

We zijn er trots op het Recommended-predicaat 2016 van Leadingcourses.com te hebben ontvangen. Alleen golfbanen met voldoende beoordelingen kunnen zich hiervoor kwalificeren. Het predicaat wordt toegekend aan accommodaties met een 7,5 of hoger op een schaal van 10.

Leadingcourses.com geeft golfers over de hele wereld een stem en stelt hen in staat om hun ervaringen met andere golfers te delen: www.leadingcourses.com.

Historie

Golfbaan Kralingen is geopend in 1933. De golfbaan is ontworpen door de firma H. Copijn & zoon. Later is de baan aangepast door C.K. Cotton, die in Nederland tevens verantwoordelijk was voor de Noordwijkse en Veluwse ontwerpen. Ook was Cotton betrokken bij Top 100-banen als Royal Lytham en Ganton in Engeland. Klik hier voor een uitgebreide geschiedenis van de golfbaan en de golfclub in Kralingen.

Lay-out golfbaan

De golfbaan en opstallen zijn gesitueerd op ongeveer 16 Ha grond. Dit heeft tot gevolg dat er erg zuinig wordt omgegaan met ruimte en holes vlak bij elkaar zijn gesitueerd. Op bijgaande lay-out is het complete terrein goed zichtbaar.

A Clubhuis/Restaurant

B Vergaderruimte

C Handicartopslag

D Putting green

E Caddiemaster/Pro

F Terras

G Servicegebouw

H Greenkeepersverblijf

 

Hole 1/10
Hole 2/11
Hole 3/12
Hole 4/13
Hole 5A/14A
Hole 5B/14B
Hole 6/15
Hole 7/16
Hole 8/17
Hole 9/18