Golfclub

Handicapregistratie

Bij Golfclub Kralingen kan je ook alleen jouw golfhandicap laten registreren. Voor startende golfers is dat mogelijk nadat de baanpermissie is afgegeven door de pro en golfbaan Kralingen. Voor een kleine jaarlijkse vergoeding is het mogelijk om de handicapregistratie door Golfclub Kralingen te laten verzorgen.

Dat kost in 2024 € 54,50 per jaar voor mensen van 21 jaar of ouder en € 25,- per jaar voor jeugd tot en met 20 jaar (inclusief bijdrage aan de NGF). Vriendschapsleden van de golfclub betalen € 24,50.

Meld je hier aan om de handicapregistratie door Golfclub Kralingen te laten verzorgen: 

Handicapregistratie aanvragen     

 

Het Wereld Handicap Systeem

Op 1 maart 2021 is het Wereld Handicap Systeem (WHS) ingevoerd. Met de komst van het WHS wordt de handicap van iedere speler op de wereld op dezelfde manier berekend.
 
Je kunt met vrienden een qualifying ronde spelen en de score in de app GOLF.NL invoeren. Je hoeft niet te weten hoe de WHS-handicapberekening werkt, want de app zal je nieuwe WHS-handicap berekenen.
 
Ook het invoeren van de uitslagen van een clubwedstrijd gebeurt op dezelfde manier. E-Golf4U zal automatisch je nieuwe handicap uitrekenen.
 
Je hoort vóór je ronde aan te geven dat je een qualifying ronde gaat spelen. In de app GOLF.NL geef je aan van welke kleur tee je speelt en wie je marker is.
 
Pas na een dag definitief bekend
Als je na de ronde je score invoert, dan laat de app zien wat je provisionele handicap is. Dat is in 90 procent van de gevallen ook je nieuwe handicap. Maar pas de volgende ochtend toont de app je definitieve nieuwe handicap.
Dat komt omdat er ‘s-nachts een handicapcorrectie wordt uitgevoerd – dat heet de PCC. Er wordt dan gekeken naar alle scores die zijn ingeleverd op de baan waar jij een qualifying ronde hebt gespeeld.
 
Soms speelt een baan moeilijker dan normaal, bijvoorbeeld door het weer of door de set-up. In dat geval is jouw qualifying score misschien beter dan normaal en dan wordt je provisionele handicap in de nacht gecorrigeerd.
 
De mogelijke handicapaanpassing in de nacht, de PCC, gebeurt automatisch, op de app zie je ’s ochtends je definitieve nieuwe handicap.
 
Veel kaarten inleveren geeft nauwkeurigheid
Wil je straks een handicap hebben die jouw vaardigheid goed weerspiegelt? Lever dan zo veel mogelijk qualifying scores in. Hoe meer scores er in jouw handicapgeschiedenis zitten, hoe beter je WHS-handicap je vaardigheid zal weerspiegelen.
 
Nog een paar highlights
  • Kan ik buitenlandse kaarten invoeren? Ja, klik hier.
  • Kan ik van elke kleur tee spelen? Ja, klik hier.
  • Ik ben een nieuwe speler, hoe werkt het dan? Klik hier.
  • Wat is de Playing Conditions Calculation? Klik hier.
  • Ik wil ECHT TOT IN DETAIL weten hoe het zit. Speciaal voor jou heeft de NGF een pagina aangemaakt van waaruit werkelijk alles te vinden is. Klik dan hier.

Handicapregistratie via E-Golf4U

Naast de registratie van een score via Golf.nl wordt binnen de club gebruik gemaakt van E-Golf4U. 

Via  de Zuil

Een van de functies is de mogelijkheid om een qualifying kaart via de zuil bij de caddiemaster te registreren. Welke handelingen daarvoor nodig zijn, is in een handleiding bij de zuil beschreven. Een van de bijzonderheden is het verplicht vermelden van de naam van de marker. Indien deze geen lid van Kralingen is, dan moet daar worden vermeld ‘GAST’.

Naast het al bekende registreren van op Kralingen gelopen kaarten, biedt het pakket ook de mogelijkheid om qualifying kaarten, gelopen op andere Nederlandse banen direct in het systeem op te nemen. Ten eerste bestaat de mogelijkheid, om op een baan waar ook E-Golf4U gebruikt wordt, direct een kaart aan te vragen en in te voeren. Het enige verschil ten opzichte van de zuil op Kralingen is dat er dan niet met de lidcode aangemeld moet worden, maar met het eigen NGF-nummer. Vervolgens kan dan de registratie zoals via de zuil op Kralingen verlopen.

Via de website van E-Golf4U

Een andere mogelijkheid is het invoeren van een qualifying kaart op de website van E-Golf4U. Na via de leden login naar de E-Golf4U-site te gaan moet de menu-optie ‘Vreemde kaarten’ geselecteerd worden. Daarna verschijnt een venster, waarin ten eerste de algemene gegevens ingevoerd moeten worden en vervolgens het resultaat van de score. Klik hier voor de instructies (PDF).

Na het bevestigen van de invoer – of dit nu via de zuil, elders of de website is gedaan – kan de Handicap- en regelcommissie nagaan of de score juist is ingevoerd. (Gelopen op een Nederlandse baan, datum en tijd, naam van de marker, exact en playing handicap, spelvorm en resultaat, handtekening van speler en marker, van welke teebox is gespeeld.)

Het invoeren van kaarten door spelers zelf betekent dit dat je meer controle krijgt over je eigen invoer en de tijdige verwerking daarvan. Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren dat je een kaart niet via E-Golf4U kunt registreren. In dat geval zal de commissie je ingeleverde kaart handmatig verwerken.

Mocht je een algemene vraag over handicapping hebben, dan kan je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via rhcommissie@gckralingen.nl.

Voor meer informatie: Matthijs Elvers, Regel- en Handicapcommissie.

Handicap registreren

Via de Golfclub Kralingen uw handicap laten registreren.

Registratie formulier