Golfclub

Handicapregistratie

Bij Golfclub Kralingen kan je ook alleen jouw golfhandicap laten registreren. Voor startende golfers is dat mogelijk nadat de baanpermissie is afgegeven door de pro en golfbaan Kralingen. Voor een kleine jaarlijkse vergoeding is het mogelijk om de handicapregistratie door Golfclub Kralingen te laten verzorgen.

Dat kost in 2022 € 49,- per jaar voor mensen van 21 jaar of ouder en € 24,- per jaar voor jeugd tot en met 20 jaar (inclusief bijdrage aan de NGF). Vriendschapsleden van de golfclub betalen € 19,-.

Als je je registratie op 1 juli laat ingaan betaal je dit jaar €39 als je 21 jaar of ouder bent, of €20 voor jongeren.

Meld je hier aan om de handicapregistratie door Golfclub Kralingen te laten verzorgen: 

Handicapregistratie aanvragen     

 

Het Wereld Handicap Systeem

Op 1 maart 2021 is het Wereld Handicap Systeem (WHS) ingevoerd. Met de komst van het WHS wordt de handicap van iedere speler op de wereld op dezelfde manier berekend.
 
Wat verandert er nu eigenlijk?
In de praktijk is er weinig veranderd. Na de invoering van het WHS kun je net als voor 1 maart 2021 met vrienden een qualifying ronde spelen en de score in app GOLF.NL invoeren. Je hoeft niet te weten hoe de WHS-handicapberekening werkt, want de app zal je nieuwe WHS-handicap berekenen.
 
Ook het invoeren van de uitslagen van een clubwedstrijd gebeurt op dezelfde manier. E-Golf4U zal automatisch je nieuwe handicap uitrekenen.
 
Als het WHS is ingevoerd moet je – net als vroeger – vóór je ronde aangeven dat je een qualifying ronde gaat spelen. In de app GOLF.NL geef je aan van welke kleur tee je speelt en wie je marker is.
 
De praktijk is dus ongeveer ongewijzigd, ‘onder de motorkap’ verandert er echter heel veel. Wil je weten hoe dat zit lees dan de paragraaf hieronder waar staat hoe het precies werkt.
 
Pas na een dag definitief bekend
Eén ding wordt wel anders zodra het WHS is ingevoerd. Als je na de ronde je score invoert, dan laat de app zien wat je provisionele handicap is. Dat is in 90 procent van de gevallen ook je nieuwe handicap. Maar pas de volgende ochtend toont de app je definitieve nieuwe handicap.
Dat komt omdat er ‘s nacht een handicapcorrectie wordt uitgevoerd – dat heet de PCC. Er wordt dan gekeken naar alle scores die zijn ingeleverd op de baan waar jij een qualifying ronde hebt gespeeld.
 
Soms speelt een baan moeilijker dan normaal, bijvoorbeeld door het weer of door de set-up. In dat geval is jouw qualifying score misschien beter dan normaal en dan wordt je provisionele handicap in de nacht gecorrigeerd.
 
De mogelijke handicapaanpassing in de nacht, de PCC, gebeurt automatisch, op de app zie je ’s ochtends je definitieve nieuwe handicap.
 
Veel kaarten inleveren geeft nauwkeurigheid
Wil je straks een WHS-handicap hebben die jouw vaardigheid goed weerspiegelt? Lever dan zo veel mogelijk qualifying scores in. Want de scores die je nu inlevert zijn medebepalend voor je initiële WHS-handicap. Hoe meer scores er in jouw handicapgeschiedenis zitten, hoe beter je WHS-handicap je vaardigheid zal weerspiegelen.
 
Nog een paar highlights
  • Kan ik buitenlandse kaarten invoeren? Ja, klik hier.
  • Kan ik van elke kleur tee spelen? Ja, klik hier.
  • Ik ben een nieuwe speler, hoe werkt het dan? Klik hier.
  • Wat is de Playing Conditions Calculation? Klik hier.
  • Ik wil ECHT TOT IN DETAIL weten hoe het zit. Speciaal voor jou heeft de NGF een pagina aangemaakt van waaruit werkelijk alles te vinden is. Klik dan hier.

 

Handicapregistratie via E-Golf4U

Naast de registratie van een score via golf.nl wordt binnen de club gebruik gemaakt van E-Golf4U. 

Via  de Zuil

Een van de functies is de mogelijkheid om een qualifying kaart via de zuil bij de caddiemaster te registreren. Welke handelingen daarvoor nodig zijn, is in een handleiding bij de zuil beschreven. Een van de bijzonderheden is het verplicht vermelden van de naam van de marker. Indien deze geen lid van Kralingen is, dan moet daar worden vermeld ‘GAST’.

Naast het al bekende registreren van op Kralingen gelopen kaarten, biedt het pakket ook de mogelijkheid om qualifying kaarten, gelopen op andere Nederlandse banen direct in het systeem op te nemen. Ten eerste bestaat de mogelijkheid, om op een baan waar ook E-Golf4U gebruikt wordt, direct een kaart aan te vragen en in te voeren. Het enige verschil ten opzichte van de zuil op Kralingen is dat er dan niet met de lidcode aangemeld moet worden, maar met het eigen NGF-nummer. Vervolgens kan dan de registratie zoals via de zuil op Kralingen verlopen.

Via de website van E-Golf4U

Een andere mogelijkheid is het invoeren van een qualifying kaart op de website van E-Golf4U. Na via de leden login naar deE-eGolf4U-site te gaan moet de menu-optie ‘Vreemde kaarten’ geselecteerd worden. Daarna verschijnt een venster, waarin ten eerste de algemene gegevens ingevoerd moeten worden en vervolgens het resultaat van de score. Klik hier voor de instructies (PDF).

Na het bevestigen van de invoer – of dit nu via de zuil, elders of de website is gedaan – wordt deze ter controle aangeboden bij de regel- en handicap commissie. Om deze controle mogelijk te maken dienen alle qualifying kaarten nog steeds via de bus ingeleverd te worden.

De punten waarop gecontroleerd wordt zijn:

  • Is de kaart juist ingevuld? (Gelopen op een Nederlandse baan, datum en tijd, naam van de marker, exact en playing handicap, spelvorm en resultaat, handtekening van speler en marker, van welke teebox is gespeeld.)
  • Komt de score op de kaart overeen met die in het systeem?

Zijn deze zaken correct, dan wordt de invoer bevestigd en, zo nodig, de handicap aangepast. Indien een kaart niet compleet is ingevoerd, dan zal deze als DQ worden behandeld. In theorie kan het ook nog voorkomen dat er een te lage score wordt ingevoerd (bij invoer in het systeem wordt deze al gecontroleerd. de gebruiker ziet direct dat er een afwijking is). Ook dan zal de kaart als DQ worden behandeld. In beide gevallen wordt de afgekeurde kaart in het bakje ‘Afgekeurde kaarten’ onder het prikbord tussen de kleedkamers gelegd.

Naast deze standaardregistratie kunnen met het nieuwe systeem eenvoudig niet-ingevulde of ingeleverde kaarten vastgesteld worden. Indien blijkt dat er een kaart is aangevraagd, en deze een week na aanvragen nog niet is ingeleverd, dan wordt de speler daarover geïnformeerd. Is de daaropvolgende week nog niets veranderd, dan volgt een laatste signalering. Indien de week daarop de registratie nog niet is gecompleteerd, dan wordt de aangevraagde kaart als no-return afgehandeld.

Meer controle over eigen invoer

Het invoeren van kaarten door spelers zelf is voor de commissie een ontlasting van de werkzaamheden. Voor uzelf betekent dit dat u meer controle krijgt over uw eigen invoer en de tijdige verwerking daarvan. Vanuit dat oogpunt gezien verzoeken wij u dan ook zo veel mogelijk de kaarten via E-Golf4U te registreren.

Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren dat u een kaart niet via E-Golf4U kan registreren. In dat geval zal de commissie uw ingeleverde kaart handmatig verwerken.

Op gezette tijden voert de regel- en handicap commissie haar werkzaamheden rond de ingeleverde kaarten in. We zijn voornemens om op maandag, woensdag en zaterdag de ingeleverde kaarten te verwerken. Mocht je om wat voor reden op een tussenliggende datum een kaart verwerkt willen hebben, of een algemene vraag over handicapping hebben, dan kan je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via rhcommissie@gckralingen.nl.

Vanzelfsprekend kunnen er zich situaties voordoen, welke niet in het reguliere proces passen. Wanneer je daarvoor contact met ons opneemt, dan zullen we vast tot een bevredigend resultaat komen.

Voor meer informatie: Matthijs Elvers, Regel- en Handicapcommissie.

 

Handicap registreren

Via de Golfclub Kralingen uw handicap laten registreren.

Registratie formulier