Golfschool

Leren golfen

Heb jij nog nooit gegolfd, maar zou jij graag willen leren golfen? Dan ben je bij Golfbaan Kralingen aan het juiste adres.

Wij onderscheiden ons door de individuele aanpak, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. De golfpro’s leren jou de basisbeginselen van golf, techniek, regels en etiquette, hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen.

9-stappenplan Nederlandse Golf Federatie

De Kralingse Golfpro’s werken met het 9 stappen-plan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Deze methode geeft elke golfer de gelegenheid om zelf te bepalen hoe hij/ zij zich wil ontwikkelen, uitgaande van enkele basisprincipes.

9-stappenplan van de NGF

Dus wil jij echt goed leren golfen i.p.v. snel een papiertje halen? Boek dan een les bij één van de golfprofessionals van Golfschool Kralingen. De golfschool heeft een aantrekkelijk aanbod voor beginnende golfers met het Golfstart-programma.

Groepsjeugdlessen

Voor jeugdgolfers heeft de golfschool een speciaal aanbod.

Zaterdagmiddag voor kinderen t/m 14 jaar door Mariette de Groot van 15.00 tot 16.00 en van 16.00 tot 17.00 uur. Telefoon Mariette de Groot: 06 50 69 82 63

Woensdagmiddag voor jongeren vanaf 15 jaar door Caroline Nieuwenhuisen van 16.00 tot 17.00 en van 18.00 tot 19.00 uur. Telefoon Caroline Nieuwenhuizen: 06 52 51 20 34

De lessen kosten € 10,- per keer.

Vooraf aan de lessen kan je een ballenkaart opladen met saldo om ballen op de driving range te kunnen tappen dit doe je bij de caddiemaster (is het hokje bij hole 1). Ook kan je ballen tappen met een pinpas.

Het inschrijven voor de lessen gebeurt elke week via de what’s app groep. Bij interesse voor de jeugdlessen word je aan deze groep toegevoegd. De pro stuurt elke week vooraf aan de les een appje met de vraag wie er aanwezig zullen zijn.

Theorie-examen en baanpermissie

Om zelfstandig de baan in te kunnen moet je eerst jouw baanpermissie halen. Dit kan jij halen door bij ons lessen te volgen en theorie-examen te doen. Dit is de eerste stap in jouw golfcarrière. Zie ook hieronder. Vul dit formulier in om een theorie-examen te doen.

Theorie-examen

Op verschillende tijdstippen wordt een speciaal examen afgenomen voor de jeugd onder de 14 jaar en één keer per maand op de tweede woensdag van de maand om 19.00 uur voor degenen die 14 jaar of ouder zijn. Het examen is mondeling voor de kinderen onder de 14 jaar en schriftelijk voor de ouderen. De pro’s geven aan wanneer hij/zij klaar is voor deelname aan het theorie-examen. Je kunt dit examen aanvragen via dit formulier.

Het theorie-examen is gratis voor de kinderen onder de 14 jaar en voor degenen boven de 14 jaar €5,00.

Je kunt ook in een keer je handicapregistratie aanvragen en betalen (zie hieronder).

Baanpermissie

Na het theorie-examen ga je nog één keer de baan in met de pro en krijg je baanpermissie. Met je baanpermissie kan je ervaring op de baan opdoen worden met iemand die een handicap heeft. Er zijn altijd genoeg leden van de golfclub die het leuk vinden om met jou een rondje te lopen. De golfpro’s weten daar meer van.

Handicapregistratie

De volgende stap is het behalen van je handicap 54. Dit doe je door met iemand met een handicap een zogenaamde qualifying kaart te lopen. Heb je genoeg stablefordpunten dan kan je een foto van je kaart  – als deze correct is ingevuld en ondertekend door je ‘marker’ – opsturen naar het secretariaat: secretaris@gckralingen.nl. Het secretariaat dan dat je gegevens bij de NGF, (Nederlandse Golf Federatie) komen. Vanaf dat moment kan je alle qualifying kaarten invoeren in de app golf.nl, daar kan je ook je digitale handicappasje vinden. Met zo’n pasje kan je op (bijna) alle golfbanen spelen.

Kijk hier voor informatie over de kosten.

Golfen op de golfbaan en lidmaatschap golfclub

Wil je doorgaan met golf op Golfbaan Kralingen en/of lid worden van de Golfclub Kralingen? En zo je handicap verlagen van 54 naar….Dat kan op verschillende manieren. Je kunt een greenfee kopen om een keer een rondje van 9 of 18 holes te lopen, maar je kunt ook een jaarkaart kopen en/of lid worden van de golfclub. Er zijn verschillende mogelijkheden. Er zijn altijd leden van de golfclub die het leuk vinden om samen met jou een rondje te lopen, of je nu wel of niet lid bent. De golfpro’s en de caddiemaster kunnen je daar meer over vertellen.

Direct een les inboeken

Voor het direct boeken van een golf Pro

Les inboeken