Golfclub

Golfdashboard en GolfGenius

Nieuwe software Golfclub Kralingen

Vanaf april 2024 zullen leden van Golfclub Kralingen gebruik gaan maken van het
golfdashboard https://kralingen.golfdashboard.com/

voor:

  1. boeken van starttijden
  2. invoeren van scorekaarten
  3. deelnemen aan wedstrijden met toegang tot de GolfGenius app.

1. Kralingen Golf Dashboard

Ben je lid van Kralingen? Dan ontvang je automatisch een email waarmee je je
nieuwe Golfdashboard account kunt activeren.​

Als je geen mail ontvangen hebt, ga dan naar https://kralingen.golfdashboard.com/ en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Vul het email adres in waarmee je bekend bent bij Kralingen en volg de stappen.
Hieronder vind je de gebruikers handleiding voor het dashboard:

Gebruikershandleiding Golfdashboard

 


Veel gestelde vragen over het Golf Dashboard:

Ik heb geen activatiemail ontvangen, maar ik ben wel lid van Kralingen. Wat moet ik
doen?
Check je spamfolder. Als je geen mail ontvangen hebt, ga dan
naar https://kralingen.golfdashboard.com/ en klik op ‘wachtwoord vergeten’.
Vul het email adres in waarmee je bekend bent bij Golfclub Kralingen en volg de
stappen.

Ik heb een activatiemail ontvangen, maar mijn link werkt niet. Wat moet ik doen?
Kopieer de link uit de activatiemail en plak deze direct in je browser. Werkt dat
ook niet, ga dan naar https://kralingen.golfdashboard.com/ en klik op
‘wachtwoord vergeten’. Vul het email adres in waarmee je bekend bent bij
Kralingen en volg de stappen.

Aan welke eisen moet het wachtwoord voldoen?
Je wachtwoord moet uit minimaal 8 tekens bestaan

Kan ik een app op mijn iPhone of Android telefoon downloaden?
Het Golfdashboard heeft een webapp die je op je telefoon kunt zetten. Hoe je
dat doet, staat beschreven in de gebruikershandleiding Golfdashboard

2. GolfGenius

Vanaf 13 mei zullen leden van Golfclub Kralingen gebruik gaan maken van GolfGenius voor wedstrijden en events.

Dit moet je weten:

  1. Je hebt een account nodig

Leden van de club ontvangen 9 mei een persoonlijke mail om hun te account activeren. Je account is gekoppeld aan het e-mailadres dat je ook voor het Golf Dashboard gebruikt.

     2.  E-mailadres Golf Dashboard en GolfGenius is gelijk

Het Golf Dashboard en GolfGenius horen bij elkaar.  Je e-mailadres uit het Golf Dashboard, met daaraan gekoppeld jouw persoonlijke speelrecht en profiel, is ook het e-mailadres waarmee je inlogt in GolfGenius., zodat ook daar jouw persoonlijke speelrecht en profiel beschikbaar is.

       3. GolfGenius voor wedstrijden en events

In GolfGenius zie je een overzicht van alle wedstrijden en events die op Kralingen plaats vinden.  Je mist nooit meer iets! Je kunt online inschrijven voor wedstrijden en events waar je aan mee wilt doen of de startlijst downloaden. Kun je onverwacht toch niet, dat kun je ook online afmelden. Golfgenius heeft een website en een app.

      4. GolfGenius versus Golf Dashboard

Golf Genius gebruik je om in te schrijven voor wedstrijden en evenementen. Het Golfdashboard zorgt dat de leden één toegang hebben tot bijvoorbeeld het boeken van starttijden, ledeninformatie bekijken, maar ook naar de wedstrijdfunctionaliteit van GolfGenius.

Je kan GolfGenius dus benaderen via het GolfDashboard of rechtstreeks via de GolfGenius app.

Veel gestelde vragen over Golf Genius

 

Algemeen

 

Waarom Golf Genius?

GolfGenius wordt door meer dan 10.000 clubs in meer dan 60 verschillende landen gebruikt voor wedstrijden en evenementen.  Golfers kunnen via GolfGenius eenvoudig alle wedstrijden en evenementen via de app of de website bekijken. Elke wedstrijd of event heeft een eigen webpagina waar alle informatie te vinden is. Golfers kunnen hier online inschrijven (of afmelden), de deelnemerslijst bekijken of de startlijst downloaden. Tijdens een wedstrijd kunnen deelnemers direct per hole hun score invoeren (live scoring): het klassement is dan live te volgen voor alle deelnemers en de organisatie.  Scorekaarten inleveren en de punten uitrekenen hoeft dan ook niet meer, dat gaat allemaal automatisch via GolfGenius.

Werkt dit handig voor commissies of andere organisatoren?

Absoluut! Elke organisator kan zijn eigen wedstrijden of evenementen beheren. Doordat scores tijdens (of na) de wedstrijd online ingevoerd worden, hoeft de organisatie niet meer handmatig de puntentelling te berekenen.  Commissies en groepen (bv evenementencommissie en DaDi) etc die met GolfGenius werken of het gaan gebruiken, worden ondersteund door interne experts.

Waarom is GolfGenius deels in het Engels?

GolfGenius is volop in ontwikkeling en nog niet alle standaard teksten zijn vertaald naar het Nederlands.  Wanneer er geen Nederlands beschikbaar is, wordt er Engelse tekst gebruikt.  Er wordt hard gewerkt om GolfGenius volledig in het Nederlands aan te bieden.

Wat is het verschil tussen het Golf Dashboard en GolfGenius?

Golf Genius gebruik je om in te schrijven voor wedstrijden en evenementen. Het Golfdashboard zorgt dat de leden één toegang hebben tot bijvoorbeeld het boeken van starttijden, ledeninformatie bekijken, maar ook naar de wedstrijdfunctionaliteit van GolfGenius.

Mijn Account

 

Hoe kan ik een account aanmaken?

Leden krijgen rond 9 mei een mail waarmee je je GolfGenius account kunt activeren.​

Je account is gekoppeld aan het e-mailadres dat je ook voor het Golf Dashboard gebruikt. Je hoeft alleen nog maar een wachtwoord te kiezen.

Tip: je emailadres is in het Golf Dashboard en GolfGenius hetzelfde. Je kunt wel een verschillend wachtwoord instellen, maar dat moet niet.

Waarom heb ik een account nodig?

Voor de club worden besloten wedstrijden en evenementen georganiseerd. Aan jouw GolfGenius account is je speelrecht en je profiel gekoppeld. Alleen als je aan de deelname criteria voldoet (bijv. HCP, geslacht of leeftijd) kun je je aanmelden.

Ik heb geen activatiemail ontvangen, wat moet ik doen?

Check eerst even je spam folder of je ongewenste email. Heb je de mail in de spam of in je ongewenste email ontvangen,  voeg GolfGenius dan aan je veilige afzenders / contactpersonen toe om ervoor te zorgen dat mails voortaan in je inbox bezorgd worden.

Het Golf Dashboard en GolfGenius horen bij elkaar. Je e-mailadres uit het Golf Dashboard met daaraan gekoppeld jouw persoonlijke speelrecht en profiel, is ook het e-mailadres waarmee je inlogt in GolfGenius, zodat ook daar jouw persoonlijke speelrecht en profiel beschikbaar is.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer.

Klik in de app op ‘je wachtwoord vergeten’ of ga naar kralingen.golfgenius.com, klik op ‘wachtwoord vergeten’ volg de stappen

Ik weet niet met welk email adres ik in moet loggen.

Het Golf Dashboard en GolfGenius horen bij elkaar. Je e-mailadres uit het Golf Dashboard, met daaraan gekoppeld jouw persoonlijke speelrecht en profiel, is ook het e-mailadres waarmee je inlogt in GolfGenius., zodat ook daar jouw persoonlijke speelrecht en profiel beschikbaar is.

Kan ik in GolfGenius mijn gegevens aanpassen?

Je Golf Dashboard account is gekoppeld aan GolfGenius. Als je gegevens in het Golf Dashboard gewijzigd worden, of bijvoorbeeld aangepast worden door de secretaris, worden deze ook automatisch aangepast in GolfGenius. Elke nacht haalt GolfGenius de meest actuele gegevens op uit het Golf Dashboard.

Wanneer je in GolfGenius je profiel aanpast, worden deze gegevens NIET doorgezet naar je Golf Dashboard account. Bij de nachtelijke update, zal GolfGenius opnieuw de gegevens uit het Golf Dashboard overnemen en zo de wijzigingen die je hebt gemaakt, wissen.

Wanneer je persoonlijke gegevens niet kloppen, kun je deze dus aanpassen in het Golf Dashboard of contact opnemen de secretaris.

Ik doe als gast mee aan een wedstrijd of event. Hoe kan ik GolfGenius gebruiken?

Elke wedstrijd / event heeft een eigen code, een GolfGenius ID (GGID). Door deze GGID in te voeren in de app, kom je direct terecht op de wedstrijd of event-specifieke pagina. Gasten die geen account hebben, kunnen met een GGID inloggen wanneer zij als gastspeler deelnemen.

GolfGenius gebruiken

Heeft GolfGenius een app?

Je kan GolfGenius benaderen via het Golf Dashboard. Dan log je in via de webbrowser (op je smartphone of op je pc).

Er is ook een aparte app voor op je smartphone of tablet.  Download de GolfGenius app voor iPhone, iPad en Android.Hoe werkt de GolfGenius app?

  • Log in met je emailadres (dat je ook in het Golf Dashboard gebruikt) en zelfgekozen wachtwoord.
  • Selecteer je event en klik op ‘registeren’ om je aan te melden.  Klik op ‘weergave’ voor meer informatie.

Het Golf Dashboard en GolfGenius horen bij elkaar.  Je e-mailadres uit het Golf Dashboard, met daaraan gekoppeld jouw persoonlijke speelrecht en profiel, is ook het e-mailadres waarmee je inlogt in GolfGenius, zodat ook daar jouw persoonlijke speelrecht en profiel beschikbaar is.

Kan ik GolfGenius op mijn computer gebruiken?

Ga naar kralingen.golfgenius.com

  • Log in met je emailadres (dat je ook in het Golf Dashboard gebruikt) en je zelfgekozen wachtwoord.
  • Klik in de menubalk bovenin het scherm op ‘wedstrijden en events’
  • Selecteer je event en klik op ‘registeren’ om je aan te melden.  Klik op ‘weergave’ voor meer informatie.

Het Golf Dashboard GolfGenius horen bij elkaar. Je e-mailadres uit het Golf Dashboard, met daaraan gekoppeld jouw persoonlijke speelrecht en profiel, is ook het e-mailadres waarmee je inlogt in GolfGenius., zodat ook daar jouw persoonlijke speelrecht en profiel beschikbaar is.

Waarom kan ik me voor sommige wedstrijden niet inschrijven?

Soms is een bepaalde minimale handicap vereist of is de wedstrijd alleen voor dames of alleen voor heren. Wanneer je niet in het vereiste spelersprofiel past, kun je je niet registreren.

Ik organiseer wedstrijden of events, wat moet ik weten?

De informatie op deze pagina is bestemd voor deelnemers aan wedstrijd of events.

Ben je lid van een commissie en heb je vragen, dan kun je terecht bij interne experts en de wedstrijdcommissie.

Wat is GGID?

Elke wedstrijd / event heeft een eigen code, een Golf Genius ID (GGID). Door deze GGID in te voeren in de app, kom je direct terecht op de wedstrijd of event-specifieke pagina. Gasten die geen account hebben, kunnen zo met een GGID inloggen wanneer zij als gastspeler deelnemen.

Kan ik een handleiding downloaden?

De handleiding kan je hier (binnenkort) downloaden.

Voor 13 mei al ingeschreven voor een wedstrijd in E-Golf4U? Moet ik me opnieuw inschrijven?

De inschrijvingen die al gedaan zijn in E-Golf4U voor wedstrijden en evenementen vanaf 13 mei, zullen wij overnemen naar GolfGenius.

Je hoeft je dus niet nog een keer in te schrijven in GolfGenius voor die wedstrijden waarvoor je je al ingeschreven hebt.