Wateroverlast op de golfbaan (update 30 januari)

30 jan 2023

Update 30 januari: de meeste plassen zijn verdwenen, de baan moet nog wel een aantal dagen drogen voor er weer gespeeld kan worden. Zoals het er naar uitziet kunnen wij vanaf a.s. vrijdag weer open voor jaarkaarthouders, vanaf zaterdag ook voor gastspelers. Trolleys niet toegestaan, ook niet met ontheffing.

Update 24 januari: vanaf morgen is de driving range weer geopend. Het waterpeil in de omliggende sloten is inmiddels gedaald, hierdoor kunnen wij sneller water afvoeren. Met een aantal droge dagen achter de rug zakt het water op de golfbaan snel, het is helaas nog niet mogelijk om te voorspellen wanneer de baan weer bespeelbaar is.

Update 13 januari: aan het begin van deze week is de baan redelijk opgedroogd, helaas is er in de afgelopen 48 uur ongeveer 60mm regen gevallen, dat komt neer op 9 miljoen liter water op de golfbaan en ook morgen en maandag wordt veel regen verwacht.

Het zal daarom naar verwachting nog minstens een week duren voor de golfbaan weer bespeelbaar is.

5 januari 2023: Sinds oudejaarsdag is de golfbaan gesloten wegens wateroverlast. De golfbaan staat grotendeels onder water. Dat is goed voor de klimaatadaptatie, zodat wegen en de woonbuurten rondom niet onder water lopen. Maar niet voor het golfplezier, want er kan nu niet gegolft worden. Het zal helaas nog een aantal dagen duren voordat de baan weer bespeelbaar is.

De overlast is ontstaan door de grote hoeveelheid regen van de afgelopen weken. Er kwam meer water bij dan afgevoerd kon worden. Onze golfbaan ligt op het laagste punt van Rotterdam op zo’n 7 meter onder NAP en wordt permanent onderbemalen. De Kralingse Plas ligt hoger. Het Hoogheemraadschap bepaalt wat wij maximaal mogen afvoeren, daartoe is vergunning verleend. Ondanks dat onze pompen op volle toeren draaien, is dat echter onvoldoende om de baan onder deze condities droog te houden.

Voor de komende dagen wordt er minder regen verwacht, zodat de plassen naar verwachting snel zullen verdwijnen. De baan heeft dan nog wel een paar dagen nodig om verder op te drogen.

De baanstatus wordt dagelijks bepaald door onze (hoofd)greenkeeper en vermeld op de website. Wij hopen met u dat onze golfbaan weer snel bespeelbaar zal zijn.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht