Wisseling van hoofdgreenkeeper

02 sep 2020

Door interne wisselingen bij AHA de Man moesten wij helaas afscheid nemen van hoofdgreenkeeper Floris Bakker, die ons na jaren van tomeloze inzet heeft verlaten. Per 1 juli is Sjef Verschure de nieuwe hoofdgreenkeeper op onze groene oase.

“Onderhoud doen we met zijn allen!”

Dat is een hartekreet van Sjef Verschure, de nieuwe Hoofdgreenkeeper van AHA de Man op Kralingen. “Vanzelfsprekend maaien wij de tees, fairways en greens. Maar met zijn allen zorgen we voor de baan. De baancommissie om alles goed af te stemmen, het bestuur met het bepalen van de visie en de golfer door pitchmarks te herstellen en divots terug te leggen.”

Sjef werkt samen met greenkeeper Koos Graveland, als vaste greenkeeper op de laagst gelegen baan van Nederland. Koos werkt al jaren op Kralingen en kent de baan natuurlijk door en door, Koos houdt echt van precisiewerk en is pas tevreden als het er prima uit ziet. Kralingen is toch ook een beetje ‘zijn baan’.

“Kralingen noem ik graag een zeer uitdagende baan voor het onderhoud,” vertelt Sjef. Het gras is zeer groeizaam, de ondergrond is veen en de vochthuishouding is lastiger om mee om te gaan dan bijvoorbeeld een golfbaan op zandgrond. Maar ik weet dat AHA de Man het doorspelen in de winter elk jaar beter voor elkaar krijgt. Ook dit jaar is dat een belangrijk doel. Maar soms laat de natuur zich niet dwingen. Vóór Kralingen heb ik als Hoofdgreenkeeper mogen werken op Golfbaan Anderstein en Schaerweijde maar ook heb ik veel ervaring in regiewerk, zeg maar groot onderhoud en renovatie van golfbanen. Van jongs af aan werk ik ‘in het groen’!”

“Graag werk ik hard om van Golfbaan Kralingen een nog betere baan te maken. Daar is naast onderhoud ook wat extra’s voor nodig. Het kan natuurlijk niet allemaal in één keer, maar elk jaar een nieuwe kleine investering in de baan zorgt ervoor dat de baan een nog mooier plaatje kan worden.”

“En weet je” vertelt Sjef spontaan. “Alles moet kloppen en daar bedoel ik mee dat het werk goed gaat als het ook thuis goed gaat. Ik ben de trotse vader van twee dochters en heb een hele leuke vriendin. Wat wil je nog meer”?

Ook leuk als golfers tijdens het werk even gedag zeggen! Dat kan niet vaak genoeg – ik groet met heel veel plezier terug!

Terug naar nieuwsoverzicht