Arendsen de Wolff trofee

27 mei 2019

De seniorenwedstrijd om de Arendsen de Wolff trofee was een groot succes. 32 Kralingers op de golfbaan. Echte prijswinnaars. Maar geen kans meer op een trofee…

Op vrijdag 24 mei zou de voorronde voor de traditionele Arendsen de Wolff trofee worden gespeeld. Deze trofee is door de NGF ingesteld om landelijke mixed wedstrijd voor senioren te stimuleren. Wegens hun grote verdiensten is de trofee vernoemd naar het echtpaar Arendsen de Wolff.
Bij het uitschrijven deze voorronde was ons echter (nog) niet bekend dat de NGF de wedstrijd om deze trofee na bijna 30 jaar heeft beëindigd met als argument dat er inmiddels voldoende mogelijkheden zijn voor senioren om aan wedstrijden deel te nemen. Maar ook blijkt dat de inmiddels 100 jarige Else Arendsen de Wolf-Exalto de trofee in 2018 voor de laatste keer heeft kunnen uitreiken! De trofee is nu gedoneerd aan het Nationaal Golfmuseum.

Echter deze ontwikkelingen hebben 32 senioren niet weerhouden om een mooie wedstrijd te spelen. Een bonte mix van vrouwen en mannen, waarvan sommige zich nog aan elkaar moesten voorstellen, hadden zich ingeschreven via ons “relatie bureau”. En een uitstekende organisatie in handen van Henriette Jung, cs.
Door het mooie weer en de frisgroene baan was de sfeer uitmuntend : “De kinderen mogen een dagje naar het strand” gevoel! Na afloop een levendig borreluur met een selectie lekkere hapjes.

Natuurlijk waren er ook winnaars :
1-ste: Petra Posthuma/ Gert van de Sande, score 39, (maar geen AdW-trofee deelname!)
2-de: Leona Kamen/ George Doughtie, score 36
3-de: Dorothé van Tilburg-van Hellenberg Hubar/ Eric van Bommel, score 34
Terugkerend naar de titel: het was Arendsen de Wolf trofee postuum.
Laten wij het beschouwen als een “in memoriam” voor dit verdienstelijke echtpaar.
Ons voorstel is om jaarlijks deze “in memoriam AdW” wedstrijd te houden ter stimulering van ons golf-plezier! Noteer alvast de datum: vrijdag 15 mei 2020!

Senioren commissie.

Zie het fotoboek op de website voor meer foto’s.

Terug naar nieuwsoverzicht