Aangepast toegangsbeleid Golfbaan Kralingen

16 nov 2020

Alle golfers die (1) hun handicapregistratie kunnen tonen aan de caddiemaster of (2) die dat nog niet hebben, maar lessen bij één van de golfpro’s van Golfschool Kralingen, zijn van harte welkom op Golfbaan Kralingen. Maar wie daar niet aan voldoet, wordt per maandag 16 november 2020 niet meer toegelaten tot onze faciliteiten, in het bijzonder tot de driving range.

Reden dat het bestuur Stichting Golfbaan Kralingen hiertoe heeft besloten is een aantal incidenten met levensgevaarlijke situaties, door bezoekers die het spel en regels niet kennen en/of de etiquette niet naleven. Er zijn vooralsnog geen doden of ernstig gewonden gevallen. Maar net zoals een rijbewijs voor gemotoriseerde voertuigen vereist is voor de openbare weg, is een toonbaar golfvaardigheidsbewijs dat voor de golfbaan. De veiligheid en het plezier van onze geoefende spelers gaat boven het plezier van enkelen die het spel niet weten te doorgronden.

Gelukkig investeren onze golfpro’s en clubleden in startende golfers. Zij maken hen uitgebreid wegwijs in zowel het spel, de regels als de etiquette. Die uitgebreide aandacht is en blijkt noodzakelijk.

Terug naar nieuwsoverzicht