Clubkampioenschappen Strokeplay 2019

20 sep 2019

Zoals in voorgaande jaren ging de week voorafgaand aan de Clubkampioenschappen Strokeplay gepaard met een aantal dagen van fikse regen. Ook tijdens de eerste ronde op zaterdag waren er een aantal flinke buien, die door de greens nog net konden worden geabsorbeerd. Het deelnemersveld van 27 heren en 9 dames onderging het echter dapper en sloeg zich er doorheen. Bij de heren was de cut voor deelname op 82 gevallen, bij de dames op 89.

Zaterdag, de eerste dag.

Enkele hoogtepunten van het weekend? Het was lastig spelen op zaterdag getuige de ietwat hogere scores en de uiteenlopende individuele scores tussen de ochtend- en middagronde op zaterdag. Ons nieuwe lid, Menno Huijbregts, opende bij de heren als laagste in de ochtend met een 73. Bij de dames ging Jessica Groote van start met een 83. Zij werd gevolgd door Mieke Derksen met een 86. In de middag herstelde Jasper Wehrmeijer zich met een ronde van 70 en bij de dames deed Anke Hamerslag hetzelfde met een 84 na haar 91 in de ochtend. Aan het einde van de zaterdag was Edward Meijer met 147 de leider bij de heren en bij de dames ging Jessica Groote aan de leiding. Zij werden op kleine afstand gevolgd door een aantal andere favorieten.

Zondag, de finale.

Op zondagochtend opende Albert Wiggers furieus met een 69 als laagste ronde van het gehele toernooi. Ook Anke Hamerslag had een goed ontbijt gehad, getuige het feit dat zij bij de dames met een 79 uit de startblokken kwam. Met nog 18 holes in de middag te spelen had Anke Hamerslag een gaatje geslagen van 5 slagen naar Jessica Groote en Simone Mählman en bouwde zij in de laatste ronde haar voorspong nog met respectievelijk één en twee slagen verder uit. 

Bij de heren kwamen in de middag Matthijs van Haagen (72), Menno Huijbregts (74) en Matthijs Elvers (74) nog wel opzetten, maar uiteindelijk was een ronde van 77 voor Albert Wiggers voldoende om het kampioenschap binnen te halen. In een gezellig, vol clubhuis werden de kampioenen van 2019, Albert Wiggers en Anke Hamerslag, gehuldigd, de wedstrijdleiding, vrijwilligers en greenkeepers bedankt voor wederom hun tomeloze steun en inzet. Met name onze kampioen Albert Wiggers hield een goede en verbindende speech met een mooie boodschap voor onze club, het bestuur en alle leden.        

Terug naar nieuwsoverzicht