Douwe Egberts waardepunten sparen voor de voedselbank

05 dec 2022

De voedselbanken verstrekken dagelijks voedsel aan de armste mensen in Nederland. We streven daarbij naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit, en langer houdbare producten, zoals koffie

Hartje winter, koud en guur: dan hebben veel mensen toch extra zin in een lekker en warm kopje koffie. Maar niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

De vrijwilligers bij de voedselbanken geven elke week eten aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Koffie is een luxe artikel dat niet vaak in het pakket zit. Door je D.E waardepunten te schenken aan de voedselbanken wordt een lekker kopje koffie voor nog meer mensen bereikbaar.

Vorig jaar, tijdens de 9e Lions Douwe Egberts waardepuntactie is het record wederom gebroken! Vanuit alle hoeken van Nederland hadden de Lionsclubs en Voedselbanken maar liefst ruim 99 miljoen D.E waardepunten ingezameld. Douwe Egberts had, traditiegetrouw, de schenking met 20% verhoogd aan het totaal en zo konden we 204.000 pakken D.E Aroma Rood koffie schenken aan de Voedselbank.

Punten kunnen de hele maand december ingeleverd worden bij de caddiemaster, Lions zorgt dat de punten bij DE ingewisseld worden voor pakken koffie.

Terug naar nieuwsoverzicht