Update over Medals en Clubkampioenschappen in september

01 jul 2019

De zinderende Kralingsche Golfweek met als finale een zeer spannende editie van het Rotterdams Golf Open is nog maar net achter de rug, of er staat amper twee weken later, op Quatorze Juillet, alweer een volgend belangrijk golfevenement op de deur te bonzen als een Franse revolutionaire menigte op die van de Bastille. Op zondag 14 juli vindt de maandelijkse Medal plaats en het belooft een spannende editie te worden.

Clubkampioenschappen Strokeplay.

Ongetwijfeld zullen er op dat moment veel mensen aan het genieten zijn van een welverdiende vakantie. Aan de andere kant is over drie maanden alweer de finale van het seizoen, de Clubkampioenschappen Strokeplay in het weekend van 7 en 8 september. Er zijn naast het vanzelfsprekend gezellig spelen van maandelijkse Medals, voor de competitievere spelers onder ons dus nog maar drie mogelijkheden om eventueel een gewenste positie bij de beste 9 dames of beste 27 heren veilig te stellen.

Wij menen dit te moeten memoreren aangezien de eventueel beste ronde van het RGO ook meetelt voor kwalificatie voor de Clubkampioenschappen Strokeplay en voor een ware aardverschuiving heeft gezorgd in het tussenklassement, dat in E-Golf4U onder “Competities” te zien is. Rondes van level par, vier scores onder de zeventig, rookies die zich mengen in het strokeplay geweld, gevestigde namen die dreigen uit het peloton gelost te worden en in tegenstelling tot vorig jaar dat er GEEN afgescheiden seniorenkampioenschap in hetzelfde weekend plaatsvindt. Het wordt dus dringen en er zijn nog maar drie maanden en drie Medals om daar wat aan te doen. De inschrijving voor de Medal van 14 juli is geopend in E-Golf4U.

Clubkampioenschappen Stableford.

September belooft overigens sowieso een mooie maand te worden, want op de laatste zondag van de maand vindt ook de vierde editie van de ClubKampioenschappen Stableford plaats. Op die bewuste zondag wordt over een wedstrijd van 36 holes door 36 spelers bepaald wie de Clubkampioen Stableford wordt en naast vermelding op het bord in het clubhuis zijn of haar naam mag toevoegen aan misschien wel de mooiste, maar in ieder geval de grootste beker in onze prijzenkast. Kwalificatie is na inschrijving voor deze wedstrijd op basis van de 3 beste qualifying kaarten over 18 holes gelopen van 1 januari tot en met 14 september op Golfbaan Kralingen en gemarkt door een andere lid van Kralingen. Iedereen ongeacht speelsterkte kan inschrijven en meedoen aan deze wedstrijd. In voorgaande jaren waren 3 kaarten in de buffer ruimschoots voldoende om bij de eerste 36 te komen en dus mee te mogen doen aan deze wedstrijd. Ook de inschrijving voor de Clubkampioenschappen Stableford staat nu open in E-Golf4U.

Terug naar nieuwsoverzicht