Zonnig Clubkampioenschap Matchplay

03 jun 2019

Het clubkampioenschapmatchplayweekend had tropische finales. Ondanks de hitte zijn er sterke wedstrijden gespeeld met verrassende wendingen.

Het toernooi was nu nog iets uitgebreider met meer dan 80 spelers en bijna 120 matches. Daarbij een positieve invloed van clubleden, familie en vrienden die kwamen aanmoedigen.

Alles startte ruim voor dit weekend. Na de loting van 30 maart speelden de Dames en Heren Senioren voorrondes in zes poules tot er halvefinalisten overbleven. Reguliere Dames en Heren hadden ook voorrondes om de weekendplaatsen te bepalen. Spelers die verloren in voorrondes of zaterdagrondes hadden nog een kans op overwinning via het Foursome-toernooi zondagochtend.

Nieuw dit jaar was het Compact Kampioenschap, 9 holes tegen par, plus finale op zondag. Bedoeld als kennismaking met de kampioenschappen en voor degenen die niet aan het hoofdtoernooi deelnamen. Al met al een vol programma, veel spelers in de baan.

Voor en tijdens het weekend deden Floris en zijn team extra onderhoud, waardoor de baan er uitstekend uitzag. Dank aan de SOGK voor de samenwerking. Verder was Dirk Jansen het hele weekend referee. George Doughtie kwam zondagmiddag als starter, en Edwin Hazekamp maakte die dag foto’s. Iedereen bedankt!

Ten slotte bedanken we Edwin en team voor de vroege openingstijden van het restaurant en de lekkere BBQ op zondag. Ook dit was iets nieuws, BBQ-hapjes tijdens de finale. Leuk dat mensen ervoor naar de club kwamen, dit zorgde voor een gezellige sfeer op het terras bij de prijsuitreiking.

Winnaars 2019

Compact Kampioenschap: Markward Stepp (+4, 1 over de baan)

Foursomes Stableford: Patrick Praalder & Hans Kramer (34 ptn)

B-Finale: 4e Paul Mennema, 3e Frans Meijer, 2e Jaap Jacobi, 1e Matthijs van Haagen

Dames Senioren: 4e Henriëtte Jung, 3e Loes van den Berge, 2e Renée Dobbelaere, 1e Kirsten Lammers (prolongatie titel)

Heren Senioren: 4e Harry Tazelaar, 3e Edwin Dokter, 2e Michael Armfield, 1e Dennis Taskasap

Dames Regulier: 4e Simone Mählman, 3e Ulla Ellens, 2e Jessica Groote, 1e Anke Hamerslag

Heren Regulier: 4e Michiel Buningh, 3e Jasper Wehrmeijer, 2e Jan van Werkhoven, 1e Laurens van der Lely

We kijken tevreden terug op dit mooie toernooi.

Met sportieve groet,

Gerrit, Jasper en Lijntje

Meer foto’s zien? Kijk dan hier in het fotoboek.

Terug naar nieuwsoverzicht