Golfbaan

Nieuwsbrief voorjaar 2023

Lente update ’23
 
Pre-lente nieuws 2023
Beste golfers,

Al leek het buiten de afgelopen weken alsof we in de herfst verkeerden, is toch inmiddels de lente aan gebroken. De dagen worden langer, de temperatuur wordt aangenaam, kortom het golfseizoen is aangebroken. 

En gelukkig is de belangstelling om te golfen groot. Onze pro’s zorgen dat beginnende en ervaren golfers goed voorbereid het seizoen starten. In deze lente update wat tips van vroeger en nu. 

Het geplande baanonderhoud moet er samen met o.a. onze nieuwe greenkeeper Rick Augustinus, voor zorgen dat de baan er na de winter weer piekfijn bij ligt.

Kortom we hopen dat je deze lente weer ouderwets komt genieten van onze klassieke golfbaan waar die voor bedoeld is: waar het buitengewoon mooi golfen is. Graag tot ziens en… blijf gezond!

Hartelijke groet,
Richard Jongste
Voorzitter bestuur Stichting Golfbaan Kralingen

 
Baanonderhoud
 
Om onze golfbaan langer bespeelbaar te houden, worden de fairways jaarlijks verschraald met circa 40m3 zand per hectare. 

Tijdens deze werkzaamheden is de baan gesloten. Dit jaar zal het baanonderhoud gedaan worden op 9 en 10 mei. 
Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, gaat de baan weer open. Mogelijk is dit al op 10 mei in de loop van de dag.
 

 
Marshalls gevraagd
 
Voor het nieuwe seizoen zijn wij weer op zoek naar vrijwilligers om marshalldiensten te draaien op de golfbaan.
Wat houdt dit in? Als marshall:

  • ben je gastheer/gastvrouw naar de leden en gastspelers op onze baan
  • hou je zicht op vlotte doorstroming in de baan
  • controleer je dat spelers zich aan de etiquette houden, pitchmarks repareren e.d.
  • je spreekt ze indien nodig op een vriendelijke manier daarop aan

Je kunt per week opgeven hoeveel uur je beschikbaar bent.

Heb je interesse dan graag een berichtje aan info@golfbaankralingen.nl.
In het voorjaar organiseren wij een informatiebijeenkomst voor alle bestaande en toekomstige marshalls.

 
Maak kennis met..
Rock Augustinus  
Rick Augustinus werkt sinds maart als greenkeeper op Golfbaan Kralingen. Voorlopig een of twee dagen per week, maar dat zal in het seizoen meer worden. Rick is 54 jaar, woont in Bennekom en heeft al ervaring op veel golfbanen. Zijn vorige werkplek was Golfclub Albatros in Prinsenbeek.
 
Tips van de Pro’s
Bovenstaande golftips zijn van Golfpro A. Visser uit 1939. We hebben onze golfpro’s Mariëtte en Caroline gevraagd of ze zich in deze aanbevelingen kunnen vinden:

Caroline Nieuwenhuisen: “Er zit zeker, ietwat kort door de bocht, een waarheid in dit verhaal. Wanneer de mensen, leerlingen, het advies op zouden volgen krijgen wij het wel heel druk. Neemt niet weg dat regelmatig lessen en oefenen een groot onderdeel is van het spelplezier.”
Mariëtte de Groot: “Helemaal met Caroline eens. Het zijn misschien wel wat veel lessen… Maar baanlessen zijn zeker de moeite waard. En te gehaast spelen is niet goed voor het golfspel”

 
Lente op Golfbaan Kralingen!
 
 
 
Let op: 16 april Golfbaan beperkt bereikbaar
 
Op zondag 16 april vindt de NN Rotterdam Marathon plaats en de lopers passeren onze golfbaan langs de Boszoom en Kralingseweg.

Het parcours wordt afgesloten een uur voor doorkomst van de eerste loper en gaat weer open ongeveer een uur nadat de laatste loper is gepasseerd, naar verwachting zal dit zijn tussen 11.00 en 17.00.

De golfbaan is dan voor autoverkeer niet bereikbaar.

 
Golfbaan Kralingen (bijna) rookvrij per 1 januari 2023
 
Gemeente Rotterdam verbiedt het roken per 1 januari 2024op alle Rotterdamse sportterreinen. Onze jeugd moet het goede voorbeeld krijgen dat sporten en roken niet (meer) samengaan. Wen er maar aan. Want een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt hoe dan ook steeds dichterbij.

Goflbaan Kralingen doet een stapje extra. Daarom is per 1 januari 2023 al een anti-rookbeleid gevoerd op het hele golfterrein uitgezonderd het terras van restaurant GC Kralingen. Vanaf 1 januari 2024 geldt dat ook dat laatste domein rookvrij zal zijn. Ook op de parkeerplaats mag dus niet gerookt worden.

 
Copyright Jan Kok - Vogelvlucht Golfbaan Kralingen
Kralings golfer én commercieel fotograaf Jan Kok heeft deze zomerse prachtige luchtfoto van Golfbaan Kralingen gemaakt tijdens een professionele rondgang vanuit een sportvliegtuigje (met toestemming van de airport). Op deze foto rust copyright Jan Kok.

De wens voor luchtfoto’s leidt regelmatig tot aanbiedingen aan het bestuur om met een drone hetzelfde te doen. Helaas! De golfbaan ligt binnen de vliegcirkel van Zestienhoven (Rotterdam – The Hague airport) en dat is verboden terrein voor drones. Alleen met expliciete toestemming van de airport, de vergunning op zak en in overleg met bestuur Stichting Golfbaan Kralingen mogen luchtfoto’s van onze golfbaan worden gemaakt.

 
 
Golfbaan Kralingen
Al 90 jaar buitengewoon mooi golfen

Stichting Golfbaan Kralingen
Kralingseweg 200, 3062 CG Rotterdam

Secretaris | info@golfbaankralingen.nl
Caddiemaster | tel +31 (0)10 – 45 22 475

 
Deze e-mail is verstuurd aan info@golfbaankralingen.nl.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen.• Voor een goede ontvangst voegt u info@golfbaankralingen.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing