Golfbaan Kralingen 11 mei weer open

09 mei 2020

Allereerst hopen we dat iedereen gezond is. Wat een rare, maar tevens ook vaak nare tijd is het voor iedereen. Gelukkig mogen wij van de gemeente Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vanaf maandag 11 mei 2020 de golfbaan onder strenge voorwaarden gefaseerd weer openstellen voor golfers van alle leeftijden. Wij zijn zeer verheugd om alle spelers op onze golfbaan te mogen verwelkomen.  

Reservering van starttijden

Volledig nieuw is op Golfbaan Kralingen, is dat er alleen gespeeld kan worden na, bij voorkeur digitale, reservering van een starttijd. Onze traditionele ballenspiraal is voorlopig verleden tijd. Lees hier alle informatie, spelregels en voorwaarden voor het reserveren van de starttijden. Onderstaand de belangrijkste punten uit het door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geaccordeerde protocol:

  • Er kan alleen gespeeld worden na een bij voorkeur digitale reservering van een starttijd;
  • Voorlopig helaas alleen flights van twee voor een 9-holes ronde;
  • Het is maximaal 5 dagen voorafgaand mogelijk een tijd te reserveren;
  • Om aan zoveel mogelijk individuele golfwensen te kunnen voldoen, is het voorlopig maximaal twee keer per week mogelijk te reserveren;
  • Wanneer er ruimte is, kan bijboeken op de dag zelf echter wel. Ook wanneer er in die week al 2 reserveringen zijn geweest.

Donderdag 14 mei vanaf 17:00 uur worden de te reserveren starttijden vrijgegeven voor zaterdag 16 mei t/m dinsdag 19 mei. 

Reserveer starttijd

Protocol voor golfers

Protocol voor golfers NGF Links het protocol voor golfers zoals dit is opgesteld door de Nederlandse Golf Federatie. Bij het heropenen van onze golfbaan volgen wij dit protocol voor Golfbaan Kralingen. Verder zijn er maatregelen van toepassing namens de Regel- & Handicapcommissie met opmerkingen van de Baancommissaris . Met als belangrijkste punten:

  • Informatie over scorekaarten;
  • Markeren van de kaart;
  • Vlaggenstokken en uitholen;
  • Tee rennovatie hole 2;
  • Geen harken in de bunkers.

 

De golfprofessionals, medewerkers en caddiemasters zijn geïnstrueerd om spelers erop te wijzen dat zij zich aan het protocol moeten houden.

Onaangekondigde controle wordt verwacht. Het niet strikt naleven van het protocol kan in vele opzichten hele vervelende consequenties hebben voor jouzelf, andere golfers, onze golfbaan, de golfclub en onze golfpro’s. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en gemeente Rotterdam leggen ons deze regels nou eenmaal zo streng op.

Kom op tijd, noch te vroeg noch te laat

Heel belangrijk is dat het van overheidswege niet is toegestaan om eerder dan 10 minuten voorafgaand aan de starttijd het parkeerterrein op te rijden. Parkeer jouw vervoermiddel op een daartoe aangewezen plek. Meld je vervolgens bij de caddiemaster om jouw reservering om te zetten in een starttijd. Wees s.v.p. op tijd op hole 1 te staan om op jouw starttijd af te slaan. Wanneer je eventueel te laat bij de caddiemaster arriveert om jouw starttijd te kunnen afnemen, dan vervalt helaas jouw reservering en verzoeken wij je om direct weer naar huis te gaan. Wij kunnen helaas niet anders dan hier consequent en nietsontziend tegen op te treden. Het wordt anders onmogelijk om aan de vereiste protocollen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen voldoen. 

Moet het allemaal nou zo streng?

Vergeef ons s.v.p. dat het protocol, de instructies en laatste alinea’s wellicht streng van toon en aard zijn. Het belang van goede naleving kan echter niet genoeg benadrukt worden. Er zullen ongetwijfeld andere golfbanen zijn, die vooralsnog soepeler voorwaarden in hun protocol opgenomen hebben. Het feit dat onze baan bijvoorbeeld in een stad ligt en dus niet net buiten de stad of in een minder bevolkt gebied, is wat dit betreft een factor. Daarnaast zijn bepaalde dingen ook voor ons gewoonweg nieuw. Wij hopen met succes ons de komende tijd te kunnen richten op opschalen en versoepelen. In plaats van op een later tijdstip noodgedwongen het bestaande in te moeten perken en daarmee mensen verder teleur te moeten stellen. Voor nogmaals de eventuele formele en (verdere) financiële consequenties van veel berokkenen, vragen wij vriendelijk maar toch met nadruk jouw medewerking en begrip. Wij doen voor alle betrokkenen het meest maximale binnen de goede en unieke relatie, die wij met onze mooie gemeente hebben. 

Graag tot snel

Mede namens het bestuur van Golfclub Kralingen en de golfpro’s van Golfschool Kralingen wensen wij jou heel veel plezier op onze buitengewoon mooie golfbaan. Wij zullen een ieder op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en de komende tijd de informatie ietwat proberen te stroomlijnen. Wij kijken er ontzettend naar uit om jullie vanaf maandag 11 mei weer te mogen ontvangen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten