Oranje boven

09 mei 2019

Koninklijke Vlaggenwedstrijd 2019

Ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning vond op zaterdag 27 april de traditionele vlaggenwedstrijd plaats. Maar liefst 57 enthousiaste golfers namen deel. Het weer zat mee, af en toe vielen er een druppel maar de zon liet zich deze dag ook zeker zien.

De vlaggenwedstrijd wordt gespeeld met volledige handicap verrekening over 9 holes. Spelers gaan met een vlaggetje de baan in. Nadat de speler al zijn of haar slagen heeft gehad moet deze het vlaggetje op dat punt in de grond steken. De vlag die het verst mag worden neergezet wint de wedstrijd.

De eerste spelers gingen om 11.00 uur de baan in, gestart door Edwin Hazekamp en Fred Lammers. Alle spelers waren voor de gelegenheid gekleed. Het zag er dan ook vrolijk uit in de baan, met veel oranje en rood. Tegen 16.00 uur waren alle deelnemers binnen en kon de prijsuitreiking beginnen. Ageeth Dirks had weer gezorgd voor een prachtige prijzentafel. De prijs voor “best dressed” bij de dames ging naar Nicolette van Rookhuijzen, vanwege haar stijlvolle feloranje jasje. In deze categorie ging de prijs bij heren naar Alex van Leeuwen, vanwege zijn schitterende hoge hoed. De prijs voor de leary bij de dames was voor Eugenie Schrama, bij de heren werd deze prijs gedeeld door Zerus Mees en Ben Hoek. De prijs voor de neary werd bij de vrouwen door Kirsten Lammers gewonnen, bij de heren was dit Edwin Hazekamp. Er was één eerste prijs in de categorie 36+. Deze werd gewonnen door Brigitte Raaphorst. Voor de categorie onder handicap 36, waren drie prijzen beschikbaar. De derde prijs ging naar Leona Kamen, die met haar vlag de fairway van hole 10 bereikte. De tweede prijs ging naar Nel van der Burgh, die met haar spel eveneens hole 10 bereikte. Ageeth Dirks plaatste haar vlaggetje op slechts 1,5 m van de vlag van hole 10 en was daarmee de onbetwiste winnaar van de wedstrijd. Zij geniet eeuwige roem, want haar naam wordt genoteerd op het Vlaggenwedstrijd bord in het clubhuis. Onze voorzitter Ben Hoek sloot de wedstrijd feestelijk af met een toost op onze koning.

Al met al een zeer geslaagde golfdag. Alle deelnemers hartelijk dank voor de inzet en gezelligheid! Namens de EvCie, Jeanette Wiegers

 

 

Meer foto’s in het fotoboek.

Terug naar nieuwsoverzicht

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten