Sprookje snel uit voor Senioren Heren 1?

03 mei 2019

Het begon zo mooi dit jaar met de competitie voor Senioren Heren 1. Vooraf eind maart een fantastische voorbereiding in Drenthe bij de plaatselijke Golf en Country Club. Mooie baan, lekker weer, prima eten en leuk gezelschap in de vorm van Dames van de Hilversumsche. Well done captain Philip, goed geregeld.

Goed getraind begon ons team aan de eerste wedstrijd op het sprookjesachtige baan van de Efteling tegen het ervaren team van De Schoot. Na de greensomes in de ochtend hadden we een kleine voorsprong (4-2). Onze duo’s Antonie/Daniël en Leon/André waren toen duidelijk de betere partij. Het was dus aan de singles om deze voorsprong te verdedigen. En dat lukte. Antonie, Philip en Marc zorgden voor de laatste 6 punten. En zo zetten we de Kralingen op de kaart. We begonnen eigenlijk al stiekem te dromen van een mooi sprookje, kampioen worden.

Echter vrijdag 19 april werd deze droom in een ochtend als een ballon doorgeprikt. We wonnen tegen Princenbosch geen enkele partij in de ochtend. Dirk/Daniël, Marc/Philip en Leon/Fred bleken geen potten te kunnen breken op deze stralende dag in Tilburg. Na de lunch ging het beter. Daniel, Philip en Marc wonnen hun singles, maar daar bleef het bij, zodat we met een 6-12 nederlaag aan bar&douche&diner moesten beginnen. Het vooruitzicht van een kampioenschap verdween naar het rijk der fabelen. Terug naar de realiteit: focus op handhaven in de poule.

Dat lukte op 26 april op De Schoot. We wonnen van het team van Prise d’Eau. Het begon ’s-ochtends nog wat bescheiden, toen alleen André en Léon de winstpunten binnen brachten. Maar ’s-middags zorgden Daniël, Fred en André voor de 10-8 winst. Met overmacht, want ze waren na 10 en 11 holes al klaar.

10 mei de laatste wedstrijd. Princenbosch is al kampioen. De strijd – lang en gelukkig – gaat tussen Kralingen en De Efteling om de tweede plaats.

Namens Senioren Heren 1
Marc Abbink
Léon Wever

Terug naar nieuwsoverzicht

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten