Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  zaterdag 17 november 2018

  Tijdstip opname: 08:03
   
 • Baan open vanaf 8.30 uur
 • Laatste afslag 17.00 uur
 • Baan sluiting 17.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open

 • Wegens vorst tot 12.00 uur wintergreens

Historie van golfbaan en golfclub

Clubhuis 1950

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golfbaan Kralingen ligt binnen de stadsgrenzen van Rotterdam, op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum, en is de laagst gelegen golfbaan van Europa (-7 m NAP). De “Charme van Kralingen” wordt door elke bezoeker ronduit geprezen. Deze volgroeide, volwaardige maar ook kortste baan met een A-status van Nederland is voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde golfers zeer uitdagend door de smalle fairways, het vele water en oude bomen. De baan maakt landschappelijk gezien deel uit van het Kralingse Bos.

Golfbaan Kralingen is ontworpen door C.K. Cotton en in 1932/1933 aangelegd door H. Copijn & Zoonen. De baan werd tot 1981 bespeeld door de Rotterdamsche Golf Club. De RGC verhuisde naar de Broekpolder in Vlaardingen en ging daar verder onder de naam Golfclub Broekpolder. De baan in Kralingen bleef achter als openbare golfbaan, waarvoor in 1982 een stichting tot beheer van de golfbaan (Stichting Openbare Golfbaan Kralingen) werd opgericht op verzoek van de Gemeente Rotterdam.

Het karakteristieke clubhuis is ontworpen, in de vorm van een golfclub, door het beroemde architectenduo Brinkman Van der Vlugt (o.a. Stadion Feijenoord, Van Nelle Fabriek) en is in 1933 gerealiseerd. Sinds 2006 is het gebouw een Gemeentelijk Monument. Het clubhuis is recent in fasen gerenoveerd en biedt onder andere onderdak aan een uitstekend restaurant.

De eis van de Gemeente Rotterdam was dat de golfbaan openbaar zou blijven, hetgeen werd vertaald in een regeling dat 50% van de beschikbare jaarkaarten mochten worden verkocht aan leden van een nieuw op te richten golfclub en 50% voor de losse verkoop aan andere belangstellenden. Deze regeling is heden ten dage nog steeds van kracht en eind 2005 door de Gemeente herbevestigd.

In november 1982 werd door een aantal oud leden van de RGC een nieuwe vereniging opgericht die de naam Golfclub Kralingen kreeg en door de NGF werd gezien als voortzetting van de RGC met behoud van het clubnummer 9 van de oorspronkelijke RGC. Een clubnummer wordt door de NGF verstrekt en weerspiegelt de anciënniteit van de golfclubs in Nederland.

Een gedeelte van de tijd is de baan gesloten ten behoeve van wedstrijden en evenementen van Golfclub Kralingen of externe partijen (zie wedstrijdprogramma). Voor het overige is de baan (met minimaal BP/Hcp54), driving range en oefengreen voor iedere belangstellende golfer toegankelijk.
Clubhuis-bar-1948-800

Route