Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:30
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Het landelijke Dames Senioren Circuit

Meedoen met het landelijke Dames Senioren Circuit? Inschrijven is mogelijk voor dames van 50 jaar en ouder, handicap 23 of minder en enige wedstrijdervaring.

 

Het programma voor 2017 is: 
- 29 juni: Eindhovense Golf,
- 3 juli: Amsterdamse Golfclub
- 27 juli: Golfclub Kralingen
- 7 augustus: Golfclub De Hoge Kleij,
- 28 augustus: Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria

Inschrijven bij Lisette Helmer, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het landelijk Dames Senioren Circuit draaien 25 geselecteerde golfclubs mee, en niet de minste van ons land. Enige namen: Eindhovense, Toxandria, Noordwijk, Kennemer, Wouwse Plantage, Domburgse, en ook…..Kralingen (sinds 1988!).

In de zomermaanden organiseren ieder jaar zes van deze clubs afwisselend een wedstrijd, waar de dames van de aangesloten clubs voor mogen inschrijven. Vier aangemelde leden mogen meedoen, en als er plaats is, mogen nog twee extra dames meedoen. Dus schrijven we meestal vier plus twee dames in.

Voorwaarde voor deelname is: ouder zijn dan 50 jaar, enige wedstrijdervaringen en handicap onder de 23.

Iedere deelnemende club heeft een contactpersoon (ik, Lisette Helmer voor Kralingen) die alles regelt, en ook de wedstrijd die eens in de vier jaar mag worden georganiseerd op eigen baan. Dit jaar mag Kralingen gastvrouw zijn op 27 juli.

Geschiedenis
Het circuit is in 1986 ontstaan, een initiatief van Els Persenaire, die lid was van de Commissie Dames Senioren van de NGF. Het is begonnen met 12 clubs. Grondgedachte was: serieus golf, niet te massaal en kans oude competitiemaatjes te ontmoeten.
In die tijd hadden competitiedames zeer lage handicaps. De competitie was landelijk, dus men reisde altijd naar de andere kant van het land, vaak met een overnachting. Toen de dames ouder werden en de handicaps hoger, mochten zij niet meer deelnemen aan de competitie en daaruit is het idee ontstaan voor het oprichten van het DSC, voor oud-competitiespeelsters. Inmiddels is de eis van competitie-ervaring losgelaten.

Heden
Dankzij steeds enthousiaste dames in het landelijk bestuur die voor het voortbestaan zorgen, bestaat het circuit nu dus al voor het 31e jaar. De wedstrijden worden goed bezocht en de ontvangende verenigingen doen hun best om er een mooie dag van te maken. Besturen werken aardig mee door een geringe greenfee te rekenen op toch een aantal dure banen. De totaalprijs voor koffie, greenfee, borrelhapje, kleine maaltijd en prijsjes proberen we rond de 65 euro te houden, wat steeds moeilijker gaat worden!

Lisette Helmer

button-egolf4u

button-kennismaken

Route