Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:30
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Voorjaarsbrief van de voorzitter

GCK-vooritter Seppe Raaphorst heeft de leden een brief gestuurd over de start van het golfseizoen. Daarin het goede nieuws dat er een overeenkomst ligt tussen club en uitbater voor de komende jaren. De brief is per E-flash naar de leden gestuurd. Geen E-flash ontvangen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

Voorjaarsbrief van de voorzitter

Het golfseizoen is begonnen.

Een nieuwe lente en een bekend geluid: de ballen die op zondag 12 maart tijdens de drukbezette openingswedstrijd tegen de bomen ketsen. Onze nieuwe greenkeeper is elke dag weer vroeg aan het werk. De baan is gezand en het bomenplan van de Stichting die onze baan beheert is ten uitvoer gebracht. Veel bomen zijn verdwenen en veel takken gekortwiekt. Hole 6 mist nu die grote boom net over het water, zodat het iets makkelijker naar de green is te slaan, ook als je voor het water een beetje te ver op de fairway ligt. Maar echt veel makkelijker is die hole niet geworden.

De baan ligt er heel mooi bij. Duidelijke bordjes hoe je moet lopen én een blauwe vijftig meterstip midden in de fairway, zodat afstand schatten iets eenvoudiger wordt. De competitie is ook al weer twee weken aan de gang. De greenkeeper heeft ervoor gezorgd dat de teams die op onze baan hebben gespeeld in de pools van Dames 1, Dames dinsdag 1, Dames senioren donderdag 1, Heren 4 en vrijdag de Heren senioren 2 op een mooi getrimde baan met goed gerolde greens konden spelen. Tijdens Pasen slaat de competitie een weekje over.

Er ligt weer een groot aantal wedstrijden in het verschiet. Behalve natuurlijk de herenmaandag en de damesdinsdag, die er al enkele weken op hebben zitten, hebben we het komende jaar weer de medals (de eerste is zelfs al gespeeld), de eerste Kralingen mix op vrijdag 21 april, de Old Granddad op maandag 24 april en onze befaamde Koninklijke Vlaggenwedstrijd op Koningsdag. Schrijf je vooral in! Het is dan hartstikke gezellig. In mei kunnen we uitkijken naar de Arendsen De Wolff Greensome wedstrijd en de partnerwedstrijd die voor alle stellen openstaat. En juni is weer een heel volle maand met de matchplaydag, de clubkampioenschappen matchplay, de vriendinnendag en natuurlijk ons 35-jarig lustrum op zaterdag 24 juni in het weekend wanneer ook onze Golfweek start. Het wordt weer een heel actief voorjaar en ik hoop jullie allemaal vaak te zien op onze baan en club!

Contract tussen Golfclub en onze uitbater Edwin Kroon getekend.

Als iets de gemoederen heeft bezig gehouden, is het wel de overeenkomst tussen de Golfclub en de uitbater. In het bijzonder dankzij onze mediator Richard Jongste hebben we op 14 april 2017 op Goede Vrijdag de overeenkomst kunnen tekenen met een glas champagne om het te vieren.

IMG 0041

 

IMG 0042

Het bestuur en de uitbater kijken uit naar een goede samenwerking voor de komende jaren.

Allen een mooi en sportief voorjaar op de baan toegewenst en veel gezelligheid en goed eten en drinken op onze club!

Seppe Raaphorst

(foto's Edwin Hazekamp)

 

 

button-egolf4u

button-kennismaken

Route