Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:23
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Een spannende mixed foursome finale.

De Mixed Foursome competitie voor 2016 zit er op. We kunnen terugkijken op een spannende strijd. Kees Grimbergen en Renée Dobbelaere zijn de winnaars.

De competitie bestond uit vier poules van elk vijf teams die tegen elkaar streden voor een plek in de halve finale. Het erg natte voorjaar zorgde helaas voor vertraging. Gelukkig hebben de meeste teams toch alle wedstrijden kunnen spelen. Er moest zelfs voor de uiteindelijke uitslag gekeken worden naar het ‘doelsaldo’ om te bepalen wie er in de halve finale terecht zou komen.
In Poule A ging de strijd tussen team Fred Lammers & Ageeth Dirks en team Marc Abbink & Petra Posthuma. Beide teams hadden 6 wedstrijdpunten, maar team Lammers-Dirks had de wedstrijden tegen de andere poulegenoten met een groter verschil gewonnen.
In poule B was er totaal geen strijd. Team Kees Grimbergen & Renée Dobbelaere waren overtuigend winnaar met 6 wedstrijdpunten. Het enige team dat nog een beetje weerstand bood was het team Michael Armfield & Henriette Jung.
In Poule C was er ook een spannende strijd gaande. Dit keer tussen team Wim van Nieuwenhuizen & Jacqueline van Nauta Lemke en team Jan Kevenaar & Nel van der Burgh. Beide teams hadden 5 punten. Het team Kevenaar - van der Burgh plaatste zich voor de halve finale vanwege betere scores per matchplaywedstrijd.
In poule D was het wederom een duidelijk verhaal. Met overmacht walsten team Lucien Wiegers & Eline Balhuizen over de andere teams heen. Zonder één wedstrijd te verliezen plaatsten zij zich voor de halve finale.

De halve finale werd dit jaar met aangepaste handicap verrekening gespeeld.
Helaas voor Fred en Ageeth waren Kees en Renée te sterk. Zij zagen de finale aan hun neus voorbij gaan en moesten met 7 om 6 afscheid nemen van de mixed foursome. Jan Kevenaar en Nel van der Burg waren vastberaden om in de finale te komen, echter zij troffen een even vastbesloten Lucien en Eline. Na de nodige weerstand te hebben geboden moesten Jan en Nel met 3 om 2 Lucien en Eline feliciteren met hun finaleplaats.
Zondag 23 oktober kon niet beter met een strakblauwe lucht en een supergroene baan. De ideale omstandigheden voor de finale van de mixed foursome 2016. Kees Grimbergen en Renée Dobbelaere waren ruim op tijd aanwezig voor de nodige voorbereiding. Niet veel later kwamen ook Lucien Wiegers en Eline Balhuizen aan. Er werd nog wat gechipt en geput waarna beide teams om 11:45 uur gestart werden door de commissaris Sport, Jacqueline van Nauta Lemke.
Met dank aan alle deelnemers van de stokkenwedstrijd voor het keurig en snel doorlaten van de mixed foursome spelers, werd het een zeer spannende finale. Tot hole 17 werd er gestreden voor de titel. Uiteindelijk waren Kees Grimbergen en Renée Dobbelaere toch te sterk voor Lucien Wiegers en Eline Balhuizen.
Kees en Renée van harte gefeliciteerd met jullie overwinning. En voor de overige deelnemers: volgend jaar nieuwe rondes en nieuwe kansen.
Edwin Hazekamp

button-egolf4u

button-kennismaken

Route