Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  donderdag 18 oktober 2018

  Tijdstip opname: 07:30
   
 • Baan open vanaf 8.00 uur
 • Laatste afslag 19.00 uur
 • Baan sluiting 19.00 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open


Voor hoge en lage handicaps: het Stableford Clubkampioenschap

Een nieuw clubkampioenschap op Kralingen: voor hoge en lage handicappers.

Niet wetende dat het een mondiale succesformule van formaat zou worden, bedacht Dr. Frank Barney Gorton Stableford (1840 – 1959) het stableford systeem, zodat spelers niet zouden opgeven na enkele slechte ballen. Informeel werd het al gebruikt in 1898, maar pas in 1932 werd het op de Wallasey Golf Club in Engeland voor het eerst officieel gebruikt.

 Op Kralingen hebben wij allerlei verschillende clubkampioenschappen, maar wat is in een gemiddeld clubhuis de meest gebezigde term? Juist. “stableford”! En laten wij op Kralingen nou net geen Clubkampioen Stableford hebben. Weet u wie de beste stableford speler van Kralingen is? De onbetwiste koning of wellicht koninging stableford van onze club? Ongetwijfeld gaan uw gedachten uit naar iemand uit Heren 1 of  Dames 1 en waarschijnlijk ziet Mitchel Kevenaar alweer een nieuw bord in het clubhuis lonken, waarop hij wederom zijn naam kan laten zetten. Wij garanderen dat dit bij voorbaat geen uitgemaakte zaak is en dat u vanaf handicap 54 wel degelijk met dergelijke kanonnen de strijd aan kan gaan.

Daarom hebben wij op 24 september 2016 de Clubkampioenschappen Stableford op de wedstrijdkalender gezet. U heeft handicap 54 of lager en u loopt voor 1 september drie door leden van Kralingen gemarkte qualifying kaarten over 18 holes op Kralingen, waarmee u denkt door te dringen tot de top 36, crème de la crème, stableford elite van onze club,? Dan kunt u zich tot 1 september inschrijven voor dit kampioenschap.

Het kampioenschap op 24 september wordt over 36 (2 x 18) holes beslist. De starttijden en flightindeling worden in de ochtend bepaald op basis van de kwalificatie. Wel noemenswaardig is dat spelers vanaf handicap 36 en hoger afslaan van de oranje tees tijdens de kampioenschappen. Voor de overige bepalingen en informatie over de Clubkampioenschappen Stableford wordt binnenkort een wedstrijdreglement gepubliceerd.

Ziet u uw naam al als officieel Clubkampioen, de onbetwiste stableford heerser, vereeuwigd hangen op een bord in ons clubhuis? De weg naar 24 september is nu officieel geopend. Schrijf u voor 1 september in. Veel succes en plezier de komende maanden.

Michiel de Visser

button-egolf4u

button-kennismaken

Route