Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  maandag 22 januari 2018

  Tijdstip opname: 07:51
   
 • Baan open vanaf 9.00 uur
 • Laatste afslag 16.30 uur
 • Baan sluiting 16.30 uur
 • Non Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts niet toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open

 • Hole 1, 3, 6 wintergreens

Jaarprogramma

Er zijn vandaag geen wedstrijden.
Klik hier voor het volledige overzicht.

Contactgegevens

Adres:
Golfclub Kralingen
Kralingseweg 200
3062 CG Rotterdam

Postadres:
Postbus 4273
3006 AG Rotterdam

Telefoon:
Clubhuis/Restaurant: 010 - 452 22 83
Caddiemaster:          010 - 452 24 75

E-mail:
secretaris@gckralingen.nl

Wintermaatregelen

 ngf logo 

Onderstaand artikel ontvingen wij van de NGF en wilden dit met u delen.

Als de dagen korter en kouder worden en de fairways natter, wordt golf (nog) een stukje lastiger. Om te zorgen dat banen zo lang mogelijk qualifying blijven, zijn er (plaatselijke) regels die de club kan invoeren om de golfers te helpen. In dit bericht benoemen we de meest voorkomende en lichten we ze toe. Het is goed om ook je golfers op de hoogte te brengen van deze ‘wintermaatregelen’.

Plaatsen

Tussen 1 november en 30 april kunnen clubs en banen zelf de plaatselijke regel voor ‘plaatsen’ invoeren. Plaatsen houdt in dat je de bal mag opnemen, schoonmaken en terugplaatsen. Meestal rond de 15 cm van de plek waar de oorspronkelijke bal lag en niet dichter bij de hole. Met deze regel kan de baan langer qualifying blijven. Hou een baan zo lang mogelijk qualifying. Pas wanneer de omstandigheden zodanig worden dat zelfs met deze plaatselijke regel geen redelijke qualifying scores meer kunnen worden gemaakt, adviseren wij om de baan non-qualifying te verklaren. Het invoeren van de plaatselijke regel voor plaatsen kan ook in de zomermaanden na toestemming van de NGF.

Ingebedde bal

Als een bal ingebed ligt op het kort gemaaide gedeelte door de baan, dan mag de bal worden gedropt zo dicht mogelijk bij waar de bal lag, maar niet dichter bij de hole. Het kan gebeuren dat de rough ook erg nat is. Een club kan in dat geval de plaatselijke regel invoeren dat ook in de rough de ingebedde bal regel toegepast mag worden. Het invoeren van deze regel mag gedurende het hele jaar, maar in de herfst en winter hebben we er vaker mee te maken omdat de banen dan vaak nat en zacht zijn.

Tijdelijk water

Tijdelijk water is geen plaatselijke regel en komt meestal voor in de herfst. Hoe je het tijdelijke water mag ontwijken, staat beschreven in de golfregels die te vinden zijn op www.golf.nl/regels.

Wintergreens

Steeds meer Nederlandse banen zijn vrijwel de hele winter qualifying. Maar als er wintergreens zijn (als de vlaggen vanwege vorst, dooi of regenval op wintergreens geplaatst moeten worden), is een baan niet qualifying. Je kunt met wintergreens dus wel vriendschappelijke ronden spelen maar geen ronden die meetellen voor je handicap.
De baan kan nog wel qualifying zijn als er één wintergreen is per 9 holes. Daarnaast mag de lengte van de baan niet meer dan 50 meter over 9 holes of 100 meter over 18 holes verschillen met de ‘normale’ baan.

Er zijn ook steeds meer banen met een winterrating. In dit geval worden de zomergreens gebruikt, maar wordt er afgeslagen van wintertees. Als de baan een winterrating heeft, dan blijft de baan qualifying.

IJs, hagel en sneeuw

Wat je mag doen bij winterse neerslag staat in de golfregels beschreven. Sneeuw, ijs en hagel zijn tijdelijk water óf 'los natuurlijk voorwerp', naar keuze van de speler.

 • Als de hele baan bedekt is met sneeuw kun je sneeuw het beste beschouwen als los natuurlijk voorwerp: je mag wat sneeuw rondom je bal wegnemen zolang je maar niet de bal beweegt. 
 • Als de baan overwegend groen is en je bal ligt op een klein stukje sneeuw, dan kun je sneeuw het beste behandelen als tijdelijk water; dan kun je het tijdelijk water ontwijken en droppen op een stukje gras.
 • Losse natuurlijke voorwerpen op de green mag je wegvegen en dat geldt dus ook voor hagel. 
 • Je mag uiteraard ook niets doen en de bal gewoon spelen zoals hij ligt.

Rijp en dauw

Rijp en dauw zijn geen losse natuurlijk voorwerpen (het kleeft aan het gras) en zijn dus geen tijdelijk water. Je mag rijp of dauw ook niet wegvegen op de green.

Een bevroren waterhindernis

Als je bal op een bevroren sloot ligt, mag je proberen om die te spelen. De sloot blijft echter een waterhindernis, dus je mag de club niet grounden; de stok mag bij het adresseren niet het ijs of sneeuw op het ijs raken en je mag de ondergrond ook niet testen met de hand. Maar slaan van ijs is vaak geen goed idee. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Bovendien leidt een mislukte poging tot een hoge score.

Extra aandacht voor de etiquette

In de winter groeit het gras niet en het duurt veelal tot mei voordat schade is hersteld. Greens zijn in de winter erg kwetsbaar en het is heel belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt. Een golfbaan is nog kwetsbaarder bij het begin van vorst en zodra er dooi komt. De zomergreens of de hele baan moeten dan gesloten worden. In deze video legt NGF-agronoom Niels Dokkuma uit waarom dit moet. Het gaat om het behoud van de baan en een betere kwaliteit van de greens vanaf het voorjaar.

Nieuws Golfclub Kralingen

Herenmaandag viert 2018 13-01-2018

Tijdens de geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van de Heren Maandag op 9 januari werd aan Ben Hoek bij zijn afscheid als voorzitter van de HeMa commissie een fotocollage overhandigd. Deze geeft een mooi overzicht van de door hem georganiseerde activiteiten en uiteraard weer vervaardigd door onze hoffotograaf Edwin Hazekamp. Op de foto Aad van Esch, Ben Hoek en Michiel van Ravesteyn.

Ringerscore 2017 05-12-2017

De einduitslag van de Hema is bekend. 
Willem de Roon en Jan Kevenaar zijn bovenaan geëindigd. 
De Pepernotenbokaal is gewonnen door Philip Waalewijn en Ton van der Cammen. 

Lees meer...

Facelift bestuurskamer 02-12-2017

Er wordt door een aantal dames hard gewerkt om de bestuurskamer op te knappen. Na het opknappen van de toiletten is nu de bestuurskamer aan de beurt. Momenteel wordt alles geverfd en daarna zal aan de inrichting worden gewerkt.

Lees meer...

Leden in de prijzen. 10-11-2017

De golfers van het jaar, de dames- en herenkampioenenteams, de winnaars van de mixed-foursomecompetitie, zij werden tijdens de algemene ledenvergadering van 9 november in het zonnetje gezet. Alexander Diepenhorst ontving de penning voor bijzondere sportverdiensten voor al zijn werk voor de club. En GCK heeft een nieuwe voorzitter. Ben Hoek nam de voorzittershamer over van Seppe Raaphorst.

De foto’s van Edwin Hazekamp staan in het fotoboek. Zie deze link. Op de foto hieronder de golfers van het jaar Jessica Groote, Edward Meijer en Laurens van der Lely, tezamen met Matthijs Elvers.

 

Wildwedstrijd 2017 10-11-2017

De vooruitzichten waren niet best voor zondag 5 november, veel regen voorspeld en derhalve noodscenario’s al uit de kast gehaald. Gaat de baan überhaupt wel open? Zondagmorgen bleek de wereld er heel anders uit te zien. Met zelfs zonnige perioden begonnen 42 deelnemers aan de laatste 18 holes van dit evenementenseizoen.

Lees meer...

Nieuws Golfbaan Kralingen

Storm 18-01-2018

 omgevallen bomen

Code Oranje heeft ook op Golfbaan Kralingen zijn gevolgen gehad! Er zijn 5 bomen omgevallen die gelukkig slechts lichte schade hebben veroorzaakt aan de baan. Het opruimen van alle omgevallen bomen en alle afgewaaide takken zal echter nog enige dagen in beslag gaan nemen.

 

Wintermaatregelen 23-11-2017

 ngf logo 

Onderstaand artikel ontvingen wij van de NGF en wilden dit met u delen.

Als de dagen korter en kouder worden en de fairways natter, wordt golf (nog) een stukje lastiger. Om te zorgen dat banen zo lang mogelijk qualifying blijven, zijn er (plaatselijke) regels die de club kan invoeren om de golfers te helpen. In dit bericht benoemen we de meest voorkomende en lichten we ze toe. Het is goed om ook je golfers op de hoogte te brengen van deze ‘wintermaatregelen’.

Lees meer...

Modderige paden 09-11-2017

In deze extreem natte periode worden een aantal paden in onze Golfbaan erg modderig. We gaan deze paden de komende dagen van de ergste modder ontdoen. In het begin van 2018 worden de meeste paden opnieuw voorzien van een nieuwe harde toplaag, dit kan echter pas gebeuren als alle paden echt heel droog zijn. Tevens moet er één brug verstevigd worden. Er wordt bekeken wat er aan de gladheid van sommige bruggen te doen valt. Momenteel kunnen ze glad zijn, dus enige voorzichtigheid is geboden.

Winter-teeboxen 08-11-2017

Met ingang van 9 november gaan we de winter-teeboxen weer in gebruik nemen, de afslagplaatsen van afgelopen zomer krijgen zo weer de tijd om te herstellen voor het begin van het nieuwe seizoen. Evenals tijdens de afgelopen winterperiode hebben we wederom besloten om op & rond de bestaande teeboxen een plek te creëren waarvan tijdens de winterperiode kan worden afgeslagen. We verzoeken u vriendelijk alleen van deze afslagplaatsen gebruik te maken.

button-openwedstrijd

button-egolf4u

button-kennismaken

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Route