Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  vrijdag 20 april 2018

  Tijdstip opname: 07:23
   
 • Baan open vanaf 7.30 uur
 • Laatste afslag 20.30 uur
 • Baan sluiting 20.30 uur
 • Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open

 • Handicarts uitsluitend op de paden en fairways aub.

Jaarprogramma

Er zijn vandaag geen wedstrijden.
Klik hier voor het volledige overzicht.

Contactgegevens

Adres:
Golfclub Kralingen
Kralingseweg 200
3062 CG Rotterdam

Postadres:
Postbus 4273
3006 AG Rotterdam

Telefoon:
Clubhuis/Restaurant: 010 - 452 22 83
Caddiemaster:          010 - 452 24 75

E-mail:
secretaris@gckralingen.nl

Wintermaatregelen

 ngf logo 

Onderstaand artikel ontvingen wij van de NGF en wilden dit met u delen.

Als de dagen korter en kouder worden en de fairways natter, wordt golf (nog) een stukje lastiger. Om te zorgen dat banen zo lang mogelijk qualifying blijven, zijn er (plaatselijke) regels die de club kan invoeren om de golfers te helpen. In dit bericht benoemen we de meest voorkomende en lichten we ze toe. Het is goed om ook je golfers op de hoogte te brengen van deze ‘wintermaatregelen’.

Plaatsen

Tussen 1 november en 30 april kunnen clubs en banen zelf de plaatselijke regel voor ‘plaatsen’ invoeren. Plaatsen houdt in dat je de bal mag opnemen, schoonmaken en terugplaatsen. Meestal rond de 15 cm van de plek waar de oorspronkelijke bal lag en niet dichter bij de hole. Met deze regel kan de baan langer qualifying blijven. Hou een baan zo lang mogelijk qualifying. Pas wanneer de omstandigheden zodanig worden dat zelfs met deze plaatselijke regel geen redelijke qualifying scores meer kunnen worden gemaakt, adviseren wij om de baan non-qualifying te verklaren. Het invoeren van de plaatselijke regel voor plaatsen kan ook in de zomermaanden na toestemming van de NGF.

Ingebedde bal

Als een bal ingebed ligt op het kort gemaaide gedeelte door de baan, dan mag de bal worden gedropt zo dicht mogelijk bij waar de bal lag, maar niet dichter bij de hole. Het kan gebeuren dat de rough ook erg nat is. Een club kan in dat geval de plaatselijke regel invoeren dat ook in de rough de ingebedde bal regel toegepast mag worden. Het invoeren van deze regel mag gedurende het hele jaar, maar in de herfst en winter hebben we er vaker mee te maken omdat de banen dan vaak nat en zacht zijn.

Tijdelijk water

Tijdelijk water is geen plaatselijke regel en komt meestal voor in de herfst. Hoe je het tijdelijke water mag ontwijken, staat beschreven in de golfregels die te vinden zijn op www.golf.nl/regels.

Wintergreens

Steeds meer Nederlandse banen zijn vrijwel de hele winter qualifying. Maar als er wintergreens zijn (als de vlaggen vanwege vorst, dooi of regenval op wintergreens geplaatst moeten worden), is een baan niet qualifying. Je kunt met wintergreens dus wel vriendschappelijke ronden spelen maar geen ronden die meetellen voor je handicap.
De baan kan nog wel qualifying zijn als er één wintergreen is per 9 holes. Daarnaast mag de lengte van de baan niet meer dan 50 meter over 9 holes of 100 meter over 18 holes verschillen met de ‘normale’ baan.

Er zijn ook steeds meer banen met een winterrating. In dit geval worden de zomergreens gebruikt, maar wordt er afgeslagen van wintertees. Als de baan een winterrating heeft, dan blijft de baan qualifying.

IJs, hagel en sneeuw

Wat je mag doen bij winterse neerslag staat in de golfregels beschreven. Sneeuw, ijs en hagel zijn tijdelijk water óf 'los natuurlijk voorwerp', naar keuze van de speler.

 • Als de hele baan bedekt is met sneeuw kun je sneeuw het beste beschouwen als los natuurlijk voorwerp: je mag wat sneeuw rondom je bal wegnemen zolang je maar niet de bal beweegt. 
 • Als de baan overwegend groen is en je bal ligt op een klein stukje sneeuw, dan kun je sneeuw het beste behandelen als tijdelijk water; dan kun je het tijdelijk water ontwijken en droppen op een stukje gras.
 • Losse natuurlijke voorwerpen op de green mag je wegvegen en dat geldt dus ook voor hagel. 
 • Je mag uiteraard ook niets doen en de bal gewoon spelen zoals hij ligt.

Rijp en dauw

Rijp en dauw zijn geen losse natuurlijk voorwerpen (het kleeft aan het gras) en zijn dus geen tijdelijk water. Je mag rijp of dauw ook niet wegvegen op de green.

Een bevroren waterhindernis

Als je bal op een bevroren sloot ligt, mag je proberen om die te spelen. De sloot blijft echter een waterhindernis, dus je mag de club niet grounden; de stok mag bij het adresseren niet het ijs of sneeuw op het ijs raken en je mag de ondergrond ook niet testen met de hand. Maar slaan van ijs is vaak geen goed idee. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Bovendien leidt een mislukte poging tot een hoge score.

Extra aandacht voor de etiquette

In de winter groeit het gras niet en het duurt veelal tot mei voordat schade is hersteld. Greens zijn in de winter erg kwetsbaar en het is heel belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt. Een golfbaan is nog kwetsbaarder bij het begin van vorst en zodra er dooi komt. De zomergreens of de hele baan moeten dan gesloten worden. In deze video legt NGF-agronoom Niels Dokkuma uit waarom dit moet. Het gaat om het behoud van de baan en een betere kwaliteit van de greens vanaf het voorjaar.

Nieuws Golfclub Kralingen

Spannende titelrace strijd verloren op Woeste Kop. 19-04-2018

Senioren Heren 2 verliest de koplopers uit het oog op Woeste Kop.

Afgelopen vrijdag 13 april vertrokken we vol goede moed richting Zeeland. Met wat kleine aanpassingen in het team en als joker Dirk Jansen de invaller zagen we kansen om serieus mee te doen om de titel. De overwinning op Domburg gaf ons mentaal vleugels, vooraf dan.

Lees meer...

De nieuwe das is er! 19-04-2018

Heren, ze zijn er weer!!!


Inderdaad ze zijn er weer, en dan bedoel ik niet de nieuwe asperges, maar de nieuwe dassen.

Lees meer...

" Waar zijn de bitterballen? " 16-04-2018

After a long period of very wet conditions, the weather Gods were kind to us and with the assistance of the greenkeepers (and their trainees!!!!) the course was in a much-improved state for our gastheerdag on Friday 13th April.......an unlucky day for some....but not Kennemer Sen 3. They strengthened their grip on Poule 16 with a comfortable 14-4 victory over Broekpolder. Haarlemermeersche had to fight hard for their 10-8 success over Hilversum, who we must defeat next Friday to have any chance to avoid relegation. It was an enjoyable day for all our guests........ and finally the bitterballen were served..... 
To be continued ...
Heren Senioren 1

Je hebt clubhuizen en clubhuizen. 11-04-2018

Senioren Heren 2 zoeken het in (bijna) België bij een speciaal Clubhuis.

Op vrijdag 6 april  (mooie dag om jarig te zijn trouwens), dit jaar ook trouwens Orthodox Goede Vrijdag, vertrok Senioren Heren 2 vroeg in de ochtend vanaf Golfclub Kralingen richting Zeeuws Vlaanderen. Bestemming Golfclub Oostburg gevestigd op het landgoed Brugsevaart. De weersverwachtingen waren goed en met een soort van vakantiegevoel reden we als team naar het zuiden. Na een kleine twee uur kwamen we aan bij de gastheer.

Lees meer...

Kralingen Mix voor senioren 09-04-2018

De Kralingen Mix staan weer voor de deur. De Openingswedstrijd is op 18 mei.
Hier kunnen jullie de kalender zien voor jaar 2018. De kalender komt ook in de gang te hangen, zodat jullie golfers en golfsters volledig op de hoogte zijn. Laten we er een goed jaar van maken. Dan kunnen we ook in 2019 vast doorgaan.
De Senioren Commissie

Nieuws Golfbaan Kralingen

Koninklijke vlaggenwedstrijd 2018 18-04-2018

 vlag nl 2

De evenementencommissie van Golfclub Kralingen organiseert dit jaar wederom de Koninklijke vlaggenwedstrijd. Door samenwerking met de stichting kunt u zich als kaarthouder hiervoor inschrijven. U kunt zich inschrijven via de module Open inschrijvingen op deze site. Wat is de vlaggenwedstrijd?

Lees meer...

Jan Koster 12-04-2018

 Jan Koster Kaart

Ons bereikte het trieste bericht dat Jan Koster op 9 april 2018 op 89 jarige leeftijd is overleden. Jan Koster is lang verbonden geweest aan de Golfbaan Kralingen. Als jonge jongen was hij caddie voor de eerste spelers van de Rotterdamse Golf Club. Jan heeft zich tevens ingezet als examinator voor de GVB examens en was jarenlang het "gezicht" van Golfbaan Kralingen als Caddiemaster. Wij hebben dierbare herinneringen aan Jan en zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet voor onze Golfbaan.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 Jan Koster met Prins Claus in de baan Jan Koster met broer 

Studenten Golf cursus 2018 / Driving Range bezet 11-04-2018

Beste Golfers van Golfbaan Kralingen,

Dit jaar start weer een zeer enthousiaste groep studenten met een Golfcursus bij de Golfschool Kralingen! Vorig jaar mee gestart, op initiatief van Daniël Sikkens, welke een groot succes werd. Het enthousiasme van de studenten van vorig jaar heeft er voor gezorgd dat dit jaar de inschrijvingen verdrievoudigd zijn. 

 

Lees meer...

Actie: Gepersonaliseerde Golfballen 12-03-2018

ballen 

Start uw golfseizoen met uw eigen golfballen! Titleist en TaylorMade hebben beiden een actie voor gepersonaliseerde golfballen. Bij aankoop van 3 dozijn ballen krijgt u het 4de dozijn gratis. Bij Titleist is deze actie beschikbaar voor de Pro V1 en de Pro V1x golfballen en bij TaylorMade is deze actie van toepassing voor de TP5 en de TP5x golfballen. Informeer bij de caddiemaster naar de prijs!

Lees meer...

button-openwedstrijd

button-egolf4u

button-kennismaken

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Route