Baanstatus

Zie jaarprogramma, de status van de baan kan wijzigen door extreme weersomstandigheden.
 • Datum
  vrijdag 29 april 2016

  Tijdstip opname: 07:34
   
 • Baan open vanaf 08.00 uur
 • Laatste afslag 19.45 uur
 • Baan sluiting 20.00 uur
 • Non Qualifying
 • Trolleys toegestaan
 • Handicarts niet toegestaan
 • Zomergreens
 • Putting Green Open
 • Driving Range Open

 • 1/3/8 op tijdelijke greens.

Jaarprogramma

Er zijn vandaag geen wedstrijden.
Klik hier voor het volledige overzicht.

Contactgegevens

Adres:
Openbare Golfbaan Kralingen
Kralingseweg 200
3062 CG Rotterdam

Telefoon:
Caddiemaster 010 – 45 22 475

Clubhuis 010 - 45 22 283

 

Nieuws

World Amateur Golfers Championship
26-04-2016


 WAGC foto 2

In de aanloop naar zaterdag 16 april leek het weer even roet in het eten te gaan gooien, maar ondanks de natte omstandigheden kon de wedstrijd toch doorgang vinden. Met een deelnemersveld van 27 spelers, van zowel Kralingen als van omliggende clubs, met een gemiddelde handicap van 15 beloofde het een mooie dag te worden. Het weer tijdens de wedstrijd was prima, met zelfs van tijd tot tijd een zonnetje. Het spel was zwaar, de greens zacht en nat, maar dit bleek voor Ferry Sommer van GCK geen probleem. Hij liep een netto ronde van 63 (één onder de baan) en won daarmee het ticket naar de Nederlandse finale van het WAGC. Runner up en winnaar van een ticket voor het Rotterdams Golf Open op 2 en 3 juli, was Frans Meijer. Frans noteerde een bruto score van 79 slagen. Na afloop was iedereen in goede handen bij het horeca team van Edwin, die een gezellige en goed verzorgde borrel heeft verzorgd. De organisatie werd door iedereen bedankt en gecomplimenteerd, dus wat ons betreft een succes.

 

Pas op teken in de baan!
16-04-2016

Golfen doen we voornamelijk buiten. Er bestaat altijd het risico op een tekenbeet. Op deze website kan je zien hoe je een tekenbeet kunt voorkomen en hoe je een teek kunt verwijderen.

 

Lees meer...

Wedstrijden 2016
08-03-2016

Het golfseizoen is weer op gang te komen, zo ook de wedstrijden. U kan zich inschrijven voor de Caroline dagen en andere wedstrijden. Houdt de inschrijfmodule in de gaten, er worden open wedstrijden toegevoegd waar u zich als jaarkaarthouder van Golfbaan Kralingen voor in kan schrijven! 

 

Mooie ochtend!
19-01-2016

foto 10-03-16 

Baan open / dicht?
18-01-2016

Waarom is de baan gesloten, het is toch stralend weer vandaag? In de ochtend loopt de greenkeeper over de baan om een overweging te maken die de kwaliteit van de golfbaan zal waarborgen en tegelijkertijd de golfer tevreden gaat houden. Soms zijn andere banen open en wij dicht, waarom eigenlijk? Indien er heel veel regen valt zijn de gevolgen voor een golfbaan niet overal het zelfde. Afspraken en keuringsbeleid zijn op elke golfbaan verschillend. Als op Kralingen veel regen valt zakt deze slecht weg in de grond waardoor het gras tot modder wordt gelopen, dit hersteld niet meer tot het seizoen begint.

Bij vorst kan de baan open..... maar bij rijp en bij opdooi dicht? Als de grond "droog gevroren" is (zonder de rijp) en op de dag blijft de temperatuur onder de nul graden dan kan de baan open daar de ondergrond hard blijft en de schade nihil is. Maar als er in de ochtend op de bevroren grond ook "rijp" is gekomen (witte aanslag op het gras) wordt de baan gesloten en zal een herkeuring plaats vinden in de loop van de ochtend, want als de zon de rijp doet verdwijnen en de ondergrond hard genoeg is, kan de baan toch open. Waarom is deze rijp zo slecht? De rijp veroorzaakt kristallen rond het gras, als men hier overheen loopt breekt het gras en veroorzaakt dit dode en bruine vlekken. Bij opdooi is de baan ten alle tijden gesloten. De grond is bevroren, als de bovenlaag gaat ontdooien en men loopt over het gras breken de wortels in tweeën en zal er veel schade ontstaan die lang tot in het voorjaar te zien zal zijn.

Baankeuring, het beste voor de baan en de spelers!

Inschrijven nieuwsbrief

Route